Dag 2721: Kampioen

2017-05-14 14.35.31

Sinds de seizoenstart van 1999-2000 zegt mijn man ieder jaar dat Feyenoord kampioen wordt. Als dat een paar keer niet gebeurt haal je je schouders op, maar de laatste jaren heb ik hem keihard uitgelachen. Daar werd hij niet eens boos om, want volgens mij had hij zelf ook al snel door dat het niet ging gebeuren. Zelf heb ik een zwak voor RKC, maar sinds Dirk Kuijt terug is juich ik ook voor de club waarvan mijn mannen supporter zijn.

Het hele seizoen lang was mijn man nerveus. Het is nogal wat als je club vanaf de eerste dag bovenaan staat. Vroeger maakte hij een foto van Teletekst zodra zijn club op nummer 1 stond, dit jaar heeft hij het achterwege gelaten. Iedere week kreeg ik te horen dat als het nu net zou gebeuren hij het waarschijnlijk nooit meer ging meemaken. En zijn zoon vond het te gek voor woorden dat hij nog nooit een kampioenschap van zijn club had meegemaakt.

Alhoewel ik helemaal niet van voetbal hou heb ik toch bijna iedere wedstrijd gezien. Niet dat ik twee keer 45 minuten aan de buis gekluisterd heb gezeten hoor. Dat hou ik echt niet vol. Maar van ieder doelpunt heb ik zeker de herhaling gezien. Zo ging het 32 wedstrijden lang en toen hadden we op de bijna laatste wedstrijddag een bank vol jongens. Helaas gingen ze na 90 minuten teleurgesteld naar huis.

Nog nooit heeft een week zo lang geduurd. In ieder voetbalpraatprogramma kwamen we wel bespiegelingen over de te spelen laatste wedstrijd tegen. Maar aan praatjes heb je niks. Dus had ik vandaag allemaal nerveuze mannen in huis. Die hebben een geweldige dag gehad. Al in de eerste minuut kon er een feestje gevierd worden en toen leek de ban gebroken. Men nam weer een slok bier en deed een greep uit de melamine kommen met chips.

Meer dan anderhalf uur na de wedstrijd keken ze naar televisiebeelden en hielden ze in de gaten wat er op social media was verschenen. Toen ben ik maar naar de snackbar gefietst voor een vette hap. Niet lang nadat ze uitgegeten waren stapten de jongens op. Ze zien elkaar morgenochtend om zeven uur bij de metro, want ze willen de huldiging bijwonen. Hopelijk hoeven ze niet weer 18 jaar te wachten op de volgende keer. Wat mij betreft komen ze hier ieder jaar feesten en juichen.

2017-05-14 16.20.49

8 gedachten over “Dag 2721: Kampioen

 1. Tam

  Super. Ik heb aan je gezin gedacht. Veel plezier voor je boys en hopelijk heb je een jaar lang happy lads in huis. Hihi x

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat is lief van je. Laten we hopen dat de volgende prijs niet al te lang op zich laat wachten x

   Reageren
 2. Cindy

  Leuk hoor, gefeliciteerd! Als AZ supporter kon ik er ook wel van genieten, vooral van Kuyt inderdaad, wat
  een fijn mens is dat.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dank je! Het was heel bijzonder allemaal. Een verhaal als een jongensboek eigenlijk. Ben echt fan van Kuijt!

   Reageren
 3. chucky1012

  Wat een prachtige voetbalwedstrijd was dit met de vroege openingstreffer ;-)
  Geweldige man die zo vaak gescoord had.
  Ik bekijk het allemaal op de televisie vandaag.
  Ik wens ze een mooie dag vandaag…

  De zon schijnt al goed Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Fijn dat jij er ook zo van genoten hebt. Wij hebben vandaag ook van alles op de televisie gevolgd.
   xoxo

   Reageren
 4. Natas

  Wat moet dat een feest bij jullie zijn geweest!
  Heb studio sport bij m’n ouders gekeken en heb er gewoon van genoten. Al die blijheid wn voor de tranen van vreugde..
  Uiteindelijk is het nog leuker ook dat ze kampioen zijn geworden in de Kuip en niet vorige week. Een welverdiende kampioenschap! Wat zou het zuur zijn geweest als Ajax ermee vandoor was gegaan terwijl ze het hele seizoen bovenaan hadden gestaan.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het was heerlijke middag!Zo gezellig met al die juichende jongens. Vandaag is Mika al vroeg vertrokken naar Rotterdam met een groep vrienden om daar fijn te feesten.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>