Dag 2722: Hangplanten

2017-05-15 21.29.31

Het gaat hartstikke goed met mijn twee planten. Vanmiddag gingen de bladeren van de primula alweer wat slap hangen en toen besloot ik de pot buiten te laten staan toen het zachtjes begon te regenen. Het is al donker, maar ik heb net even gekeken en de planten staan er prima bij. Het wordt tijd voor de volgende stap: groene planten die niet noodzakelijkerwijs in bloeien uitbarsten.

Al een tijdje kijk ik rond in kringloopwinkels, want ik wil al die planten graag in leuke bloempotten stoppen. Er is nog niks mee naar huis gesleept, maar gelukkig heb ik al jaren een pot voor hangplanten in huis. Het knalgele ding is van mijn moeder geweest en ze had ‘m niet meer nodig. Nou, dan ben ik er als de kippen bij, want ik hou wel van die spullen uit de zeventiger jaren.

In de bovenkant zit een gat en als ik me niet vergis is het de bedoeling dat je de pot met een stevig touw erdoorheen ophangt. Uitstekend voor hangplanten dus. Maar vreemd genoeg heeft de pottenbakker, een man uit het dorp bij wie mama heel veel kocht, de onderkant niet geglazuurd. Jammer, want dan kijk je toch tegen een wat minder fraaie bodem aan.

Morgen maar eens een mooi plekje zoeken voor de bloempot. Misschien zet ik ‘m ergens op een kast in mijn werkkamer, dan heb ik daar ook wat groen. Het zou fijn zijn als ik niet helemaal naar het tuincentrum hoef te fietsen voor een paar hangplanten. Wellicht vind ik wat bij de supermarkt. Als ik dit derde onderdeel van Project Plant goed doorloop ga ik voor een serieuze plant, zo’n grote groene. Een yucca, want die gaan niet snel dood.

4 gedachten over “Dag 2722: Hangplanten

  1. Pippi Bericht auteur

   Oh ja, dat zit er wel in natuurlijk. Misschien dan toch maar naar een tuincentrum fietsen. Is niet zo ver weg.

   Reageren
 1. Linda

  Is geen hangplant, maar ik krijg de aloe Vera niet klein! Misschien ook wat voor jou? En de pannekoekplant, die zou je vast op kunnen hangen :-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dank je wel voor de tips! Dat ik nog niet eerder had bedacht om een aloe vera te kopen…. De pannenkoekplant moest ik even opzoeken. Wat een ouderwets ogende plant. Die moet ik hebben!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>