Dag 2724: Nieuwe laarzen

2017-05-17 15.06.57

Met een paar hondenuitlaatlaarzen doe ik ongeveer een jaar. Maar ja, dan heb ik ze wel iedere dag aan hè. Twee paar heb ik uiteindelijk weg moeten gooien en dat lot wil ik mijn rubberen en lakleren Doc Martens besparen. Dus heb ik eergisteren besloten een extra paar aan te schaffen en dat in het vervolg iedere zes maanden te doen. De nieuwe laarzen had ik al een paar maanden op het oog en juist op het moment dat ik er geld voor had waren ze met 20% korting te koop.

Mijn hele leven lang heb ik al een voorkeur voor zwarte leren rijglaarsjes. Het komt door de Britse televisieserie Black Beauty. Het draaide om de avonturen van een prachtig zwart paard, maar ik hield er een zwak voor mannen met donkerbruin haar en dus die zwarte rijglaasjes aan over. Het zusje van de donkerharige jongen droeg ze namelijk en ik vond haar erg stoer. Haar lange jurken vond ik een beetje suf, maar ze droeg ze wel met de mooiste laarsjes .

Mijn nieuwste laarzen zijn van een merk dat ik tot voor kort niet kende: TDleatherboots. Ze hebben een vrij klein assortiment: de lage die ik heb, lage met een gevlochten patroon, hoge en schoenen. Allemaal unisex, dat vind ik ook zo aantrekkelijk. Het schoeisel is ontworpen en gemaakt in Ethiopië, het land waar één van de eigenaren van het merk geboren is. Door de schoenen daar te laten maken ontstaat er werkgelegenheid en kan ik morgen met spiksplinternieuwe laarzen de straat op.

Ze zitten heerlijk en maat 36 past precies. Met een dikke sok, want die heb ik wel nodig als het niet zoals vandaag boven de 30 graden is. Natuurlijk moet ik de laarzen nog even inlopen, want de rand is nog wat stug. Maar die profielzool zorgt voor een geweldig loopcomfort en dat kan ik wel gebruiken met een hond die niet vies is van een fikse wandeling. En nu maar uitvinden of ik er ook mee door een plasje water kan banjeren zonder kletsnatte voeten te krijgen. En of de zool snel slijt.

De laarsjes vind ik zo mooi dat ik ze overal bij ga dragen. Niet alleen bij mijn hondenuitlaatkleding, maar zeker ook onder een feestjurk. Want je kan er vast lekker op dansen. De rest van het TDleatherboots assortiment staat inmiddels al op mijn wenslijst. In mijn schoenenverzameling heb ik altijd wel een paar zwarte leren rijglaarsjes gehad, maar ik ben dankbaar dat BAM nu in mijn leven is omdat ik dankzij hem niet meer hoef rond te strompelen op Manolo’s, Jimmy Choo’s en Prada’s.

2017-05-17 15.21.11 2017-05-17 15.21.56 IMG_8058

7 gedachten over “Dag 2724: Nieuwe laarzen

 1. Linda

  Eerste reactie, van mij, op je blog.
  Ben erop gekomen door een review, van Hema serum en heb al veel verhalen gelezen, met heel veel plezier.
  Ook de verhalen van BAM, zijn geweldig, heel herkenbaar.
  Hoop nog vele leuke foto’s en verhalen te lezen, van jou en je gezin.
  Groetjes…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hoi Linda! Leuk dat je een reactie achterlaat. Ik hoop nog heel lang te bloggen omdat ik er zoveel plezier aan beleef. En ik vind het bijzonder dat het gelezen wordt, want ik leid een heel gewoon leven. Maar wel met een geweldige hond :) Heb je zelf ook een hond?

   Reageren
 2. chucky1012

  Mooi en erg stoer!
  Nu heb je me aangestoken en wil ik ze ook gaan kopen.
  Omdat ze zoveel afgeprijsd zijn.
  Dat was een prachtige film weer ik ook altijd naar keek ;-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik kan ze echt aanraden. Lijkt me leuk als jij ze ook gebruikt als je Foxy uit gaat laten :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>