Dag 2725: Ingehouden

2017-05-18 19.00.06

Dik een week geleden kreeg ik bovenstaande foto binnen via whatsapp. Mijn vriendin E. vroeg zich af of ik de advertentie al gezien had. Nee dus. Want ik was op dat moment  blut en dan ga ik niet in folders bladeren omdat ik dan altijd iets zie dat ik graag wil hebben. Uit pure zelfbescherming wil ik niet weten wat er in de aanbieding is. Eerlijk gezegd viel het me reuze mee om me in te houden.

Dat is weleens anders geweest en het is voorgekomen dat ik geld van mijn man heb geleend om een paar lakjes te kopen. Dat vind ik eigenlijk te gek voor woorden en omdat ik natuurlijk al belachelijk veel nagellak heb ben ik de afgelopen dagen niet op zoek gegaan naar die goedkope Essie lakken. Het is een populair merk en ik nam aan dat alles binnen een week wel weg zou zijn. En nee, dat deed me eigenlijk niets.

Het voelde wel goed om me te realiseren dat ik al zoveel heb dat het niet strikt noodzakelijk was om op nagellakjacht te gaan. Want ik denk dat ik genoeg untrieds heb staan om nog maanden voort te kunnen. En dan bedoel ik dat ik de lakken dan één keer draag. Als ik ernaar zou streven potjes op te maken mag ik hopen dat ik nog tientallen jaren te leven heb. Dat hoop ik sowieso, maar niet zozeer omdat ik dan lege nagellakpotjes kan weggooien.

Inmiddels staat er weer wat op mijn bankrekening en omdat ik toch naar twee kringloopwinkels in het centrum wilde ben ik nog even langs Big Bazar gegaan. Nou, het schap was hartstikke leeg en dat was jammer maar helaas. Teleurgesteld? Welnee- misschien had er niet eens iets bij gezeten dat blauw is. Want van Essie heb ik al tientallen lila en lavendel. Het voelde goed om me in te houden. Maar dat mag ook wel als je meer dan 4000 lakjes hebt.

6 gedachten over “Dag 2725: Ingehouden

 1. Pearl

  Heel goed van je! Ik kon me helaas niet inhouden: ik heb bij 2 filialen in totaal 16 Essie lakjes gehaald! Voorlopig is mijn Essie verslaving even gestild….. tot de volgende aanbieding haha?!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wow! Nou ben ik heel benieuwd welke lakken je hebt gescoord. Heb je de buit op Instagram gezet? En zo ja, kan ik je volgen?

   Reageren
 2. Cindy

  Goed zo ;-)
  En troost je, was er meteen op de dag dat de aanbieding in ging, en toen was er al niks meer, alleen grasgroene kleur, volgens mij ligt die al 2 jaar in de schappen daar.

  Reageren
 3. chucky1012

  Dat is heel goed van je.
  Ik wist niet van deze aanbieding.
  Want ik weet wel dat als alle kleuren er geweest zouden zijn ik ze dan allemaal had gekocht.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>