Dag 2765: Tasje

2017-06-27 10.00.02

Dit schattige Nijntje tasje is al ongeveer 35 jaar in mijn bezit. Toen ik het kocht was ik er al te oud voor, maar daar heb ik me niets van aangetrokken. Eergisteren vond ik dit tasje toen ik weer eens aan het opruimen was. De binnenkant was erg vies- alsof ik er houtskool in vervoerd had. Toch heb ik het niet weggegooid, maar gewoon tussen de zwarte kledingstukken in de wasmachine gestopt.

Het tasje had ik in gebruik toen ik bij de Dienst voor Esthetische Vormgeving werkte, een inmiddels verdwenen onderdeel van de Centrale Dienst van de PTT. Terwijl ik mijn boodschappen op het secretariaat stond uit te laden werd ik aangesproken door een designer die vroeg waar ik het gekocht had. Want haar collega was namelijk degene die Nijntje merchandise ontwierp.

Het blijft een leuk tasje van geplastificeerd linnen, maar het is wel iets aan de kleine kant. Wellicht geschikter om eten en drinken in te vervoeren als je op de peuterspeelzaal zit. Wat zou ik graag een veel groter exemplaar hebben. Met de maten van de Frakta medium van IKEA bijvoorbeeld. Het liefst gemaakt van hetzelfde materiaal. Dan wordt het opeens een hele stoere Nijntje tas. Waar lekker veel in past.

Overigens zit dit tasje nu netjes opgevouwen in de handtas die ik op dit moment gebruik. Er passen heus wel een paar melamine borden in en als ik een lekker dik boek aanschaf kan ik dat nu ook onder kleerscheuren thuis krijgen. Tevens is het zeer geschikt voor het vervoeren van nagellak. Het is het perfecte tasje voor als ik naar Wibra ga, want in die winkel kom ik eens in de zoveel maanden voor de nieuwste Coral nagellakjes en twee flessen naar baby ruikend wasmiddel.

4 gedachten over “Dag 2765: Tasje

  1. Linda

    Aaaach nijntje, lief klein konijntje! Heb de geboortelap van mijn zoon zelf ontworpen uit de boekjes van nijntje en geborduurd..en ook m’n dochter heeft een tijd een nijntje kamer gehad, had ik uit triplex verschillende nijntjes gezaagd en geverfd, zo lief!! Blijft lleuk, nijntje…

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>