Dag 2766: Nep

2017-06-28 12.44.22

Het is de laatste weken zo warm in huis dat ik het niet in hoofd haalde om een nieuwe voorraad kaarsen en waxinelichten te kopen. Maar vandaag is het vrij donker in huis en echt warm is het ook al niet. Inmiddels ben ik zo verwend door het mooie weer dat ik direct dramatisch ga doen en vind dat het nu herfstweer is. Hoe gezellig zou het zijn om op de bank te lezen met kaarsjes erbij.

Langer dan een paar minuten lopen is niet fijn. Als ik mijn linkerhand te lang laat hangen voelt het zeer onprettig aan. Fietsen doe ik ook nog niet en daarom kan ik niet even snel naar de supermarkt of het winkelcentrum. Omdat er altijd wel plekken zijn waar ik iets heb liggen dat ik al jaren kwijt was ben ik even gaan zoeken en toen vond ik tot mijn verbazing LED theelichtjes.

Oei, dit is nou echt wansmaak. Wel handig voor in de Sint Maarten lampion van kinderen of als mini-nachtlampje voor mezelf.  Ze geven best nog wat licht en ik hoef niet bang te zijn dat het huis in de fik vliegt als ik ze vanavond vergeet uit te zetten. Maar hoe gezellig een klein lichtje ook is- je mist natuurlijk wel de warmte die bij een kaars hoort.

Het liefst ban ik alle nepspullen uit mijn leven. Daarom zijn dit de laatste theelichten op batterijen die ik aanschaf. Als we aan het eind van het jaar toch traditioneel gaan doen wil ik een Nordmann spar. Die ruikt tenminste naar kerstboom en zelfs die irritante uitgevallen naalden horen bij de kerstbeleving. Ronald gaat nooit meer in zo’n zonnebank tosti-ijzer omdat het onnatuurlijk is om in november met een gebruinde kop rond te lopen en ik ga tegenwoordig gewoon boodschappen doen zonder me eerst op te maken.

6 gedachten over “Dag 2766: Nep

 1. Linda

  Ja tis raar weer, hé..snap dat zo’n nepkaarsje niet echt het effect geeft..een echte boom ruikt zeker lekker, een nepperd gaat op een gegeven moment stoffig ruiken..ik zette m vroeger altijd een dag buiten en flink schudden, om die stof zooi eruit te krijgen..t heeft allebei z’n voor en nadelen. Gelukkig is t nog niet zover 😉

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vandaag heeft het constant geregend. Weer een reden om lekker binnen te zitten. Met de nep theelichtjes aan. Nog maar een paar maanden tot kerst hoor 🙂 Dit jaar een echte boom.

   Reageren
 2. Myrna

  Ik hou van kaarsjes. Vooral geurkaarsen. Bij de action en primark sla ik altijd goed in.
  Daar moet ik altijd een voorraad van hebben.

  Reageren
 3. chucky1012

  Leuk om te zien dat jij zulke kaarsjes op batterijen nog in huis had.
  Het lijkt zeker op herfstachtig weer.
  Van mij mag het weer heerlijk droog en zonnig worden….. 😉
  Is er al iets bekend van een uitslag van het her?

  Fijne avond Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Eigenlijk zijn ze best handig, die LED lichtjes. Als het erg warm is ga ik altijd zeuren, maar die regen ben ik nu wel zat.
   Vrijdag komt de uitslag!
   Geniet van de avondwandeling!
   Xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *