Dag 2795: Kringloopkoopjes (26)

2017-07-22 15.09.28-2

 

Dat kringloopwinkelen heb ik wel gemist. Gelukkig ben ik gisteren aardig geslaagd bij Rataplan in Delft. De mannen vonden er niks aan, maar ik heb toch weer wat leuks aangeschaft. Overigens heb ik ook melamine serviesgoed laten liggen. De schade was €9,25 en het was niet eens de goedkoopste vestiging.

 

 

2017-07-27 13.35.47

Ronald en Mika gingen hard lachen toen ze dit zagen. Ze zetten het gelijk op hun hoofd en vroegen zich af wat ik er in vredesnaam mee moest. Nou jongens, dit ding voorkomt dat er vliegen op de spekkoek of hartige hapjes neerstrijken. Weten jullie waar die uithangen als ze niet om onze oren vliegen?

2017-07-27 13.36.08

Het was een goed tip van mama om alvast leuke bloempotten aan te schaffen voor de te renoveren achtertuin. Toevallig heb ik al twee potten met een dergelijk dessin en hier gaat mijn volgende aankoop van Project Plant in.

2017-07-27 13.40.20

Op de foto zie je niet zo goed dat dit bakje een diameter heeft van nog geen 10 centimeter. Erg geschikt voor chilisaus als we weer eens loempia’s eten.

2017-07-27 13.40.08

Een bakje dat een slag groter is, perfect voor een salade die niet meer op het bord past.

2017-07-27 13.38.04

Vier witte ontbijtbordjes. Toevallig had ik er al eentje, dus wie weet heb ik straks een set van 6.

2017-07-27 13.39.51

Als ‘ie wit, lime, donkerblauw of rood was geweest, had ik dit oranje diepe bord laten liggen. Deze tint is lekker ouderwets en ligt niet meer in de winkels.

2017-07-27 13.37.04

Een geweldig koopje, deze zes Kermitgroene fondueborden van HEMA. Een andere klant vertelde me dat ze deze borden in het geel had. Ook mooi. Wie weet vind ik die kleur ook nog weleens. Ze zijn er volgens de nooit weggewassen sticker ook in het fuchsia. Nu heb ik zin in een gezellige barbecue!

2017-07-27 13.40.29

Wie brengt nou zoiets naar de kringloopwinkel? Inmiddels is deze Barbapapa beker uitgeroepen tot de beker van mama. Hier moet iedereen met zijn tengels van af blijven.

9 gedachten over “Dag 2795: Kringloopkoopjes (26)

 1. Linda

  Zooo leuke aankopen! Tuurlijk zetten ze dat op hun hoofd :D zou mijn dochter ook doen..zag vanmiddag ook melamine bij t kruidvat, maar is natuurlijk volle prijs, geen koopjes zoals bij de kringloop..die is leuk, Barbapapa!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Bij Kruidvat zag ik ook melamine- wit met een gekleurde rand. Het liefst koop ik vintage- minstens 30 jaar oud.

   Reageren
 2. Natas

  Wat een geweldige mok, echt iets voor jou!
  Goeie aankopen weer vooral de BBQ-borden, ook handig voor gourmette of steengrill trouwens..

  Reageren
 3. Natas

  Wat een geweldige mok, echt iets voor jou!
  Goeie aankopen weer vooral de BBQ-borden, ook handig voor gourmette of steengrill trouwens.. Zie de gasten al helemaal met de groene hoofddeksel staan :-) :-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben superblij met de aankopen. Ik ben maar niet boos geworden toen ze dat ding op hun bezwete hoofden zetten :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>