Dag 2797: 25 Songs, 25 Days (3)

IMG_9253

Nou, dat is geen moeilijke opgave! Papa was zeer gecharmeerd van Dolly Parton en mama is dol op religieuze liedjes. Overigens ben ik ook fan van Dolly. Speciaal voor haar keek ik zelfs naar Hannah Montana. De eerste keer dat ik Dolly in die jeugdserie zag, was ik stomverbaasd. Dat is Tante Dolly, mam, zei Mika en ik geloof dat hij het mooie van die vrouw nog niet zag. Die stem- het klinkt zo afgezaagd om de klank te omschrijven als het geluid van zilveren klokjes, maar iets originelers kan ik niet verzinnen.

Her filmpje dat hieronder staat, is niet van een beste kwaliteit. Beeldkwaliteit, bedoel ik. Maar nog altijd beter dan een stilstaand plaatje met een zingende Dolly Parton erbij. Je moet haar zien om te begrijpen hoe speciaal ze is. Ga maar eens kijken naar de opnamen die drie jaar geleden op Glastonbury zijn gemaakt. Wat was ik daar graag bij geweest. En als je dan toch aan het YouTuben bent, kijk dan eens naar de televisie interviews. De buitenkant is niet helemaal echt, maar haar innerlijk….

Mijn broertje, zusjes en ik mogen graag de Nederlandstalige versie van What a Friend We Have In Jesus zingen. Wij zetten onze stemmen wat harder aan dan strikt noodzakelijk en misschien zouden we ervoor uit de kerk gezet kunnen worden. We vinden het een prachtlied. Welk een vriend is onze Jezus- dat onze Jezus werkte eerst op onze lachspieren. Alsof je over een favoriet neefje zingt. Maar ach, is dat eigenlijk niet zo?

4 gedachten over “Dag 2797: 25 Songs, 25 Days (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>