Dag 2799: Muzikant

2017-07-31 12.10.59

Toen Mika nog een baby was, kwamen de vragen van de opschepmoeders al: Wat moet hij later worden? Wegkomen met het standaardantwoord Een gelukkig mens was er niet bij. Ja zeg, wat dan? Jezus 2.0? De man die een pilletje uitvindt om kanker te genezen? De superspits van Feyenoord? Misschien dachten ze wel dat het kind van een schooljuf en een procesoperator niks bijzonders in zijn mars zou hebben.

Natuurlijk had ik grote, maar stille dromen voor mijn zoon. Het zou geweldig zijn als ik een superheld op de wereld had gezet, maar ik droomde van een operazanger. Dan het liefst ook nog een mooie als Plácido Domingo. Je zoon zal op verjaardagsfeestjes toch Nessun dorma zingen! Hij hoefde geen nieuwe Picasso te worden. Want zijn vader en ik denken niet in vormen en kleuren en het kind zou dat ook vast niet doen.

Schrijver dan? Ronald en ik beschikken over een behoorlijk observatievermogen en ik mag graag opschrijven wat me opvalt als ik om me heen kijk. Maar Mika weigert boeken te lezen en we moeten hem nog te vaak vragen of hij een verhaal wat duidelijker vertelt. Sportleraar misschien? Het leek ons perfect, want hij heeft de genen van een lerares en een voetbaltrainer. Helaas, Mika had er geen zin in.

Wat had ik zelf ooit willen worden? Muzikant! Maar ik heb helaas geen talent en Mika is niet zo’n Indo die je een gitaar in de handen drukt en dat er dan iets moois gebeurt. Mijn basgitaar heb ik achtergelaten in het studentenhuis en ik luister alleen nog naar de nummers van anderen. Zoals vanaf vandaag naar de nieuwe single van Lindsey Ramerion. Ja, ik ben eigenlijk blijven steken in de eighties, maar soms luisteren Mika en ik naar iets anders.

Zelf was ik er niet opgekomen, maar gelukkig ken ik Myrna, de moeder van deze muzikante. Vanochtend stond het nummer op Spotify en ik heb er gelijk een paar keer naar geluisterd. Heerlijke muziek en een stem om wiegend bij weg te dromen. In de woorden van een oude vrouw die met deze uitspraak leerlingen liet proesten: helemaal van deze tijd, maar dan zonder niggers, bitches en motherfuckers. Van mij mag Mika ook muzikant worden.

Helaas, ook hij heeft geen muzikaal talent. Dan wordt hij maar accountant. Ook dat zit in de familie. Van de koude kant, zal ik maar zeggen. Hem zal ik nooit vertellen dat hij voornamelijk gelukkig moet worden. Dat lijkt me pas een opgave. Ook zal hij een heel andere definitie van het woord hebben dan ik. Voorlopig is dat: uitslapen, samen met zijn vader naar UFC gevechten en voetbalwedstrijden kijken, junkfood eten, de hele dag naar YouTube filmpjes staren en naar Spotify luisteren. Gelukkig luistert hij naar goede muziek.

16 gedachten over “Dag 2799: Muzikant

  1. Pippi Bericht auteur

   Hij mag lekker zelf beslissen wat hij gaat doen. Alleen scheidsrechter in het betaald voetbal liever niet. Dat de helft van het publiek hem hondelul noemt en zingt dat ik een vrouw van lichte zeden ben……
   Lekker nummer hè

   Reageren
 1. Linda

  Je moet niet zo minderwaardig doen, over je maar een schooljuf en procesoperator..daar mag je echt wel trots op zijn, hoor! Weet je, al ben je vuilnisman, als je maar plezier in je werk hebt..alle soorten beroepen zijn nodig of maken een verschil, van putjesschepper tot rechter enz. Het blijft zeker afgezaagd, maar is wel heel belangrijk, dat je je goed en plezierig voelt met wat je doet. Ronald werkt toch niet toevallig bij de Shell :D

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik bedoelde dat wij heel gewone mensen zijn. Niet creatief of zo. Maar ik heb altijd met plezier gewerkt en Ronald is aardig op zijn plaats bij een Frans bedrijf.

   Reageren
 2. Myrna

  Heyyy wat leuk !!! Omg !!! Ben zo verrast. Ik zal dit artikel Lindsey doorsturen.
  Linds weet al sinds ze geboren is dat ze de muziek in wil. Al sinds peuter geobsedeerd door microfoon en instrumenten.
  Ze heeft het muzikale net als haar broer van hun vader geërfd.
  Ik vind het geweldig dat ze haar droom waar aan het maken is.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Je hebt zulke leuke kinderen! Dat je dochter al zo lang weet dat ze muziek wil maken- heel bijzonder.

   Reageren
   1. Myrna

    Dank je lieverd. Tyler wil Defensie in en komend jaar zal uitwijzen of dat gaat lukken. Een ding is zeker , hij zal het zwaar krijgen. Ik heb er respect voor dat hij niet de makkelijkste weg kiest in het leven.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>