Dag 2800: Net als papa

2017-07-31 17.23.07

Kijk ze nou eens staan. Jut en Jul. Wat ben ik dankbaar dat ik zo’n fijn gezin heb. Deze twee heren zijn het niet altijd met elkaar eens, maar meestal zijn ze zo schattig samen. Als ik op de foto in het midden had gestaan, kan iedereen precies zien dat Mika op beide ouders lijkt. Qua lengte zit hij tussen ons in, hij heeft de bouw van zijn vader en de haar- en huidskleur van zijn moeder.

Ronald heeft heel veel kleding, misschien wel meer dan ik. Hij wil het liefst alles bewaren voor Mika, maar ik vrees toch dat alles meer geschikt is voor een wat minder delicaat gebouwd kind. Als ik spijkerbroeken met gaten zou dragen, kon ik alle oude broeken van Mika aan. Maar dat wil ik niet en zodra er gaten vallen in mijn geliefde zwarte zijden japonnetjes gooi ik ze weg.

Mika koopt splinternieuwe broeken waar al gaten in zitten. Vroeger moest ik zijn goed wegdoen als hij bij het voetballen op het schoolplein iets te vaak op de rechterknie gevallen was. Ronald vindt het ook niks, die voorgescheurde kleding. Toch viel hij als een blok voor de superskinny jeans met gaten die aan de binnenkant opgevuld waren met een donkerblauwe stretch stof. Die ging gelijk mee de paskamer in.

Het ding is zo rekbaar dat mijn niet broodmagere man er gewoon in paste. Hij kwam met een onzeker lachje naar buiten. Vroeg gelijk of het nog kon. Alsof ik daarover oordeel. Hij moet toch lekker zelf weten wat hij aantrekt. Daarbij heb ik nooit een woord van kritiek gehoord als ik met een leren minirok en Doc Martens eronder naar buiten ga. Tegenwoordig zeg ik niet eens wat als hij op zijn badslippers boodschappen doet.

De broek werd gekocht toen we in Delft aan het winkelen waren. In de allereerste winkel die we inliepen. Toen we weer op huis aan gingen, wilde Mika toch even naar die winkel. Ik wil net zo’n broek als papa, zei hij doodleuk. Hebben we allebei dezelfde! We hebben er om gelachen, maar de broek werd toch echt aangeschaft. Thuis hebben ze ermee geposeerd en Ronald heeft het idee dat Gordon hem niet in de kraag zal vatten wegens ongepaste kledij voor een man van bijna 50.

15 gedachten over “Dag 2800: Net als papa

 1. Myrna

  Ohhhh wat een leuke vader /zoon foto zeg.
  Nou zeg maar teven Ronald dat hij er leuk uit ziet in zijn nieuwe broek.
  Bewijs is dat zijn zoon dezelfde broek wil. Als Ronald voor joker zou lopen ging Mika echt niet dezelfde broek kopen.
  Staat ze allebei geweldig !

  Reageren
    1. Linda

     Sorry dat ik t vraag, hoor, maar krijg altijd een naar gevoel, als t stil blijft. Snap wel dat er meer dingen zijn, wat je aandacht vragen of als je er gewoon even geen tijd of zin in hebt, om op je blog te kijken.. :) komt door alles wat jullie moeten doorstaan enz. dat ik eigenlijk gelijk denk, t zal toch niet.. dus vandaar.

     Reageren
     1. Pippi Bericht auteur

      Dat is goed hoor. Maar als ik goed bericht heb, zal ik dat zeker laten weten. Veel vertrouwen in justitie heb ik niet, dus ik blijf even stil tot alles achter de rug is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>