Dag 2807: AmStaff 101- Inleiding

2017-08-08 16.25.31-2

Als je op zoek bent naar een hond en niet verwacht in het asiel verliefd te worden op een hond die over het hek is gegooid, ga je je misschien goed verdiepen in alle hondenrassen die hier verkrijgbaar zijn. Dat kan ik trouwens iedereen aanraden, zo’n speurtocht. Eerst op internet informatie opzoeken en daarna eens naar een grote hondenshow gaan. En je vooral goed inlezen als het gaat om de manier waarop de beoogde nieuwe huisgenoot meestal wordt ingezet.

Voor ons vielen jachthonden af. Omdat ik geen rijbewijs heb, zou ik niet naar afgelegen losloopgebieden kunnen rijden. Ook zag ik mezelf niet urenlang achter een fraai gestroomlijnde  Weimaraner aan sukkelen en voor een Labrador die te pas en te onpas in het water duikt, ben ik niet geschikt omdat ik dan constant mijn fikkie moet wassen. Een echte waakhond wilden we de buren -ja, toen hielden we nog rekening met die mensen- niet aandoen. Veel te bewaken is er ook niet.

Een echte werkhond? Voor bijvoorbeeld een Mechelse herder is Ronald te vaak van huis en ik hou van tuttige spelletjes waar een hond zo op uitgekeken is. Ronald wilde geen teckel. Daar hebben we wel woorden over gehad hoor. Een echte vent loopt ook met een klein hondje. Maar wij zijn nogal lomp en we hadden een chihuahua waarschijnlijk binnen een dag geplet. Eerlijk gezegd heb ik zelf ook een voorkeur voor grote honden. Waarom? Die vraag is me eerder gesteld en die kaats ik gelijk terug. Waarop hebben zij hun eigen hond uitgekozen?

Onze keus is gevallen op een Amerikaanse Stafford. Eentje met een fraaie stamboom. Waarom?  Vooruit, ik leg het nog één keer uit. De uitstraling: lekker breed en bonkig met het innerlijk van een schoothondje. Een perfect gezinslid dat altijd lichaamswarmte opzoekt. Buitenshuis soms een echte lijfwacht, want wie mij met haat in het hart aankijkt, kan rekenen op een alerte hond. BAM is de perfecte hond voor ons gezin. Iedereen zou ik een AmStaff aanraden. Maar hou dan wel rekening met de dingen die ik de komende dagen met iedere toekomstige AmStaffouder wil delen.

 

8 gedachten over “Dag 2807: AmStaff 101- Inleiding

  1. Pippi Bericht auteur

   Het is belangrijk om je in te lezen. Wij hebben van alles gelezen. En kwamen uit bij de Amerikaanse Stafford.

   Reageren
   1. Linda

    Weet je, mijn zoontje moest vroeger niks van honden hebben, hij kon niet tegen het wilde en opgewonde gedrag van hun, hij heeft PDD-NOS..toen kwam Indy, als pup..hij is helemaal omgedraaid, doordat ie haar vanaf pup heeft leren kennen..echt zo mooi..indy heeft hem echt geholpen!!!

    Reageren
 1. Myrna

  Ik hou ook van breed en robuust met het innerlijk van een warm washandje. Jane heeft me net als Toby bijgestaan in zulke moeilijke tijden. Ze voelt wanneer ik het moeilijk heb en dringt haar zware lijf altijd aan me op zodat ik haar wel moet pakken !!
  Toby is klein maar heel kordaat en zelfverzekerd !
  Bam is een brok beton met een baby hartje !!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jij denkt er net zo over als ik. Je wordt er niet populair van, maar de liefde die je terug krijgt…. BAM zorgt er altijd voor dat ik me beter voel en Blaze bezit dat talent ook.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>