Dag 2810: AmStaff 101- Voorbereidingen

2017-08-08 16.25.31-2

De voorbereidingen die je moet treffen als je een AmStaff welkom gaat heten, verschillen niet veel van de zaken die je moet regelen als je een ander ras uitgekozen hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je onderstaande basics goed in je oren knoopt.

 • Schrijf je in bij een dierenartsenpraktijk waar men meer AmStaffs in het klantenbestand heeft. Je wilt niet dat de assistent geschrokken wegspringt als je volgroeide hond binnen komt lopen. Ga je hond regelmatig wegen als er een weegschaal in de wachtkamer staat. Zo went de hond aan de ruimte en ziet men vanachter de balie hoe braaf je hond is. Mijn te dikke hond kreeg na iedere weging een snoepje van de assistentes. En ik kreeg een compliment omdat ik zo veel met BAM wandelde.
 • Regel de verzekeringszaken voordat de pup arriveert. Overweeg een hondenziektekostenverzekering en lees de voorwaarden van je rechtsbijstands- en aansprakelijkheidsverzekering nog eens goed door. Dan weet je waar je aan toe bent als er iets naars mocht gebeuren.
 • Zoek een goede hondenschool waar ze veel AmStaffs trainen. In het hele land moet je die kunnen vinden en de fokker heeft vast wel een goede tip. Overigens is zo’n hondenschool goed voor je sociale contacten. Eenmaal per week ontmoet je mensen die gezellig met je praten omdat ze geen vooroordeel koesteren ten aanzien van je hond. Iedereen komt er om te leren.
 • Neem een bench. De eerste die ik zag, gaf me buikpijn. Ach, wat zielig! Nou, inmiddels ben ik wel wijzer. Wij sluiten BAM niet op omdat hij bijvoorbeeld een mexicano van de eettafel heeft gesnaaid. Hij moet er wel in als we boodschappen gaan doen, want van een onbekende kat in de tuin moet hij niets hebben. Dan doet hij alles om van de woonkamer in de tuin te geraken. Als Ronald naar een voetbalwedstrijd kijkt en hevig tekeergaat omdat er kansen gemist worden en de arbitrage niet naar wens verloopt, gaat BAM vrijwillig in de bench liggen. Daar sluit hij zijn oogjes. We hebben hem meermalen horen snurken tijdens binnen- en buitenlandse klassiekers.
 • Baby BAM liep de eerste weken aan een chihuahuariempje. Dat brak toen hij geconfronteerd werd met een grote blazende kat. Sindsdien kopen wij alles van het Tsjechische merk MAG. Helaas is de website nauwelijks te begrijpen als je een andere taal spreekt, maar  op Facebook kan je wederverkopers vinden. De halsbanden, tuigen en riemen zijn van een uitmuntende kwaliteit. Dat heb ik ook de eigenaar van een pitbull verteld die wegens materiaalpech bijna zijn hond kwijtraakte. Wij kopen om het jaar een vers setje, want BAM hoor je uit te laten met materiaal in perfecte staat.
 • Zorg voor een goede oppas. Van uitlaatservices die een soms wel twaalf honden in een busje proppen om ze ergens op een grasveld los te laten, zijn wij niet gecharmeerd. Dat willen we voor ons mensenkind ook niet. Daarbij hebben we al meerdere malen gezien dat er voor sommige honden geen aandacht is en dat er altijd wel een paar met elkaar aan het bakkeleien slaan.

Een paar jaar geleden zou ik er Nomen est omen aan hebben toegevoegd. Maar dat is te betweterig en niet wetenschappelijk onderbouwd. Toch heb ik gemerkt dat mensen die me niet gelijk met de nek aankeken heel leuk reageerden toen ik mijn hond in hun bijzijn Baby, Mon chéri of Schatje noemde. Zou de reactie anders geweest zijn als ik Killer, Klitsjko of Brutus had gepreveld? Of Big Ass Motherfucker? In ieder geval weet ik dat Cesar Millan Cujo omdoopte in Joe omdat het minder angst opriep bij voorbijgangers. Misschien kan ik wat vrees wegnemen door BAM te verkleden als ballerina. Want bij de voorbereidingen Verhuis naar een onbewoond eiland noemen, is helaas te mal voor woorden.

 

 

7 gedachten over “Dag 2810: AmStaff 101- Voorbereidingen

 1. Linda

  Hahaha wilde ik net zeggen, na aanleiding van het bericht van Roelof..misschien kan je een outfit aanschaffen voor BAM, wat mensen niet verwachten bij hem…aaaach arme BAM ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het gekke is: mijn aanwezigheid zou mensen gerust moeten stellen. Ik ben klein en oog erg ongevaarlijk. Daarbij weten mensen in de buurt dat ik bijna 20 jaar in het MBO heb gewerkt. Nou, als je dat ongeschonden doorkomt, kan je ook een AmStaff in bedwang houden.

   Reageren
   1. Linda

    Ja hé..als je nou een lange, kortgeschoren man met tattoos met BAM ziet lopen.. Hahaha grapje hoor, maar zo kijken de mensen toch!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>