Dag 2812: AmStaff 101- Als het dan toch misgaat

2017-08-08 16.25.31-2

Je laat je hond altijd aangelijnd uit en loopt met een boog om bange mensen met bijpassende honden heen. Toch gebeurt er op een gegeven moment iets dat je niet hebt gewild en als je een AmStaff hebt, zijn er twee scenario’s.

Scenario 1: Zonder getuigen.

Zet alles in om de honden te scheiden en beloof de andere partij desnoods je eerstgeborene. Betaal alle kosten uit eigen zak omdat een dierenarts meldingsplicht heeft. Helaas kan dit alles alleen als men je hond niet dood wil en jou niet aan de schandpaal wil nagelen. Misschien is men zo eerlijk om toe te geven dat hun hond de jouwe jarenlang vanachter de schutting heeft lopen treiteren. Toevallig “ken” ik iemand die veel geluk heeft gehad. Haar AmStaff is van ouderdom gestorven en het verhaal over dit akkefietje vertelt ze aan iedereen die het wil horen. Helaas zegt ze ook dat Ronald een gevaarlijke gek is. Gevalletje geluk is met de dommen dus.

Scenario 2: Met getuigen.

Die gaan de politie bellen. En in ons geval met messen zwaaien en schelden. Als de AmStaff op heterdaad wordt betrapt, schiet de politie met scherp. Althans, hier in Spijkenisse. In Zoetermeer kon de herder die een kind beet gewoon mee naar huis. Met een beetje pech gaan de omstanders leugens vertellen en belt men de Officier van Justitie die toestemming geeft je huis binnen te dringen en je AmStaff te ontvreemden. Dan is hij of zij maanden weg.

Van scenario 2 weten wij helaas alles. Het is nog niet afgelopen, dus we hebben een checklist waar later wellicht een en ander aan toegevoegd moet worden.

Checklist:

 • Schakel een advocaat in. Eentje die gespecialiseerd is in hondenaangelegenheden staat niet altijd op de lijst van de verzekering. Het gaat je dus geld kosten. De welbekende familie Gaus kan advocaten aanbevelen.
 • Maak een afspraak om je verhaal te doen bij de politie. Dit heet een mutatie laten opmaken. Een tip van mijn broertje de agent.
 • Film alles: het bezoekje aan de andere partij om te zeggen hoe erg je het vindt en de scheldpartijen van de buurtgenoten.
 • Uit je verdriet door te bloggen en zet een en ander op Twitter en Instagram, Houd er wel rekening mee dat je een lading bagger over je uitgestort kan krijgen. Over de opmerking Die hond is niet goed opgevoed, dus het is de schuld van de eigenaren zal ik later schrijven.

Morgen plaats ik een artikel over de beruchte test die het risico dat de hond voor de maatschappij vormt, schijnt te kunnen inschatten. Inmiddels weet ik hoe de honden getest worden en is het me duidelijk waar je je hond alvast op kan trainen.

10 gedachten over “Dag 2812: AmStaff 101- Als het dan toch misgaat

 1. Linda

  Hebben ze met messen lopen zwaaien, dat mag ik toch niet hopen! Goed geschreven, triest dat jullie er zo achter moeten komen, maar je helpt er misschien andere mee.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het feit de anderen ermee kunnen helpen, geeft ons kracht om door te zetten. Het is niet de ver van je bedshow, het kan iedereen overkomen. Erover schrijven is pijnlijk, maar het moet er ook uit. Ja, er is met messen gezwaaid. Dat heeft de andere partij zelfs in de verklaring gezet. Ze vonden het jammer dat omstanders BAM niet doodgestoken hebben.

   Reageren
   1. Linda

    Neeeee, wat zijn dat voor een stelletje aso’s!! En dan durven beweren dat jullie niet sporen, niet te geloven. Wat zegt dat veel over hun zeg, bah.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik zei het al eerder: alsof we in een banlieu wonen. Het is bijna niet te geloven, maar het is vastgelegd.

     Reageren
     1. Linda

      Vind t wel heel erg, dat mensen zo zijn..vind t zo erg voor jullie, het gebeuren op zich is al vreselijk en zou je willen dat t nooit gebeurd was, maar dat je daar dan tussen woont, zo erg. Gaat je niet in je koude kleren zitten..heb echt met jullie te doen. Weet wel dat je in huis je eigen veilige wereldje hebt, maar zou prettig zijn als de buurt ook een beetje aangenaam is.

     2. Pippi Bericht auteur

      Ach, in Syrië wonen is pas erg. Natuurlijk verwachtten wij in een prima buurt terecht te zijn gekomen. Maar het kwaad is overal en ik ben er eigenlijk niet rouwig om dat ik nu weet waar het zich ophoudt. Meid, als ik een schattig klein hondje had, verkeerde ik nog in de veronderstelling dat ik gezellige buurtgenoten had. Het heeft mijn ogen geopend.

 2. Tam

  Jeetje wat een naar volk. Druk mij netjes uit want mijn straattaal laat ik maar even achterwege.
  Zit telkens met mijn hoofd te schudden van ongeloof. Kolere volk bah

  Reageren
 3. chucky1012

  Nee…. zeg, wat verschrikkelijk dat dit zo gaat….
  Brrrr dit gun je niemand toch…..
  Men ziet wel dat dit een liefdevol gezin is….

  BAM hoort thuis waar en dat is bij jullie Xx

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>