Dag 2815: Ongeleid projectiel

IMG_9520

Als meerderjarige vrouw en moeder van een puber dien ik me netjes te gedragen. Je hebt een voorbeeldfunctie, maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom ik op mijn eigen blog toch niet tekeer wil gaan als een ongeleid projectiel. Als ik zou willen, kon ik aantijgingen laten zien en elkaar tegensprekende verklaringen in een collage vangen. Maar dat kost energie en ik hou me liever bezig met zaken die zin hebben.

Maar ja, ik ben maar een mens en ik maak me af en toe druk om dingen die niet alleen ik oneerlijk vind. Dat het Openbaar Ministerie gebruik maakt van donkere poppen om de test met blijkbaar blanke exemplaren nog eens dunnetjes over te doen, ergert mij. Net als het feit dat mijn AmStaff het slachtoffer is van puur racisme. Omdat dit mijn eigen plekje op het wereldwijde web is, ga ik toch maar een keertje figuurlijk om me heen schoppen.

De verhalen komen niet chronologisch langs- wat me te binnen schiet, knal ik gelijk in dit stukje. Dat zal niet ieder lezer interessant vinden. Dus ik zou willen zeggen: vooral niet lezen als je niet tegen boze bloggers kan. Maar neem toch even de tijd om de laatste alinea te lezen. Daarin vertel ik iets dat me emotioneel raakt. Het heeft ook met mijn familie te maken. En ja, ik heb familieleden die een stuk liever zijn dan ik.

Hij deed heel aardig tegen me, die agent. Maar hij zei dus doodleuk dat hij voor een incident met een poedel geen officier van justitie zou hebben ingeschakeld. Hij beweerde met droge ogen dat hij hoogstwaarschijnlijk geschoten zou hebben als het een heterdaadje was geweest. Tegen Ronald vergoelijkte hij het gezwaai met messen door te stellen dat die mensen in paniek waren. Op Ronalds vraag of het hem ook vergeven zou worden, zweeg de agent. Nou en of de inzet van de politie afhangt van het postuur en de uitstraling van de uiteindelijke pineut.

Wat denk je van de manier waarop de officier van justitie vol bleef houden dat in het door zijn eigen Openbaar Ministerie opgemaakte rapport niet stond dat BAM terug zou kunnen keren? Onze advocaat had foto’s van de extra deurgrendels en de verse muilkorf, ze vertelde dat we BAM hadden aangemeld bij een Staffordschool en ons enige niet-meerderjarige familielid zou BAM over enkele maanden mogen uitlaten. De man liet zich van zijn slechtste kant zien en smeet de foto’s op zijn bureau. En begon over de brief vol leugens die hij van de andere partij had ontvangen.

Enkele dagen nadat BAM uit ons huis was gehaald, beet een herder in Zoetermeer een vijfjarig kind. Mijn broertje die ook in het blauw loopt, heeft foto’s van de niet geringe verwondingen gezien. De politie van de afdeling Haaglanden heeft niets ondernomen- de hond zit allang thuis. In Pernis, hier niet ver vandaan, is een vrouw met haar hond gevlucht na een bijtincident. Die zag de bui al hangen. Wat er gebeurd is met Rex, mag je zelf op Google uitzoeken. Daar over schrijven doet pijn.

En wat te denken van het verhaal van de Mechelaar die tijdens een feestje een kind van een jaar of elf beet en door de tuin sleurde? Die hond mocht terug, maar de eigenaar wilde hem niet meer hebben. Met die beslissing was de hondenpolitie zeer in hun nopjes: ze hebben de eigenaar gevraagd of zij de hond mochten hebben, want hij zou een uitstekende politiehond kunnen worden. Kijk eens op YouTube naar politiehonden die ondanks de gegeven commando’s weigeren los te laten.

Het heeft niks met honden te maken, maar ik kan me zo boos maken over pedofielen die na een te verwaarlozen gevangenisstraf doodleuk worden herplaatst in een kinderrijke woonwijk met een basisschool om de hoek. Voor het schieten in een plaatselijke kroeg kregen de daders ook geen hoge straf. Gelukkig heb ik vernomen dat de heren elkaar later zijn gaan afknallen, dat ruimt weer lekker op. En van mensenmoordenaars mogen we weten waar zij uithangen en we mogen zelfs iedere week op bezoek komen.

It’s not fair! mokte de hoofdpersoon in een boekje dat ik vroeger honderden keren aan Mika heb voorgelezen. Dat het leven niet altijd eerlijk verloopt, weten we nu wel. Daarom gaan we ervan uit dat karma niet stil zit en dat nekjes ooit meemaken dat hun (klein)kinderen iets doen dat echt niet mag. Wellicht worden ze dan figuurlijk overgoten met teer en veren en de buurt uitgejaagd. Maar ons krijgen ze niet weg. Tenzij we een oprotpremie ter hoogte van de jackpot in een loterij door de brievenbus geduwd krijgen. Kopen we gelijk een eiland voor de Zweedse kust.

Goed, en dan nu het verhaal dat me destijds al raakte en waar ik nu vaak aan terugdenk. Jaren geleden hadden een zusje van mij en haar man een leuk klein hondje. Dat  werd op een slechte dag aangevallen door een hele grote hond -ras doet niet terzake- die om bij het hondje en mijn zusje te komen een groot veld overstak en door een sloot rende. Mijn zusje, de heldin, is bovenop haar hond gaan liggen om hem te beschermen, iets dat maar gedeeltelijk is gelukt. Het was een bloedbad. En wat zei mijn zwager tegen de politie? Dat hij een muilkorf straf genoeg vond. Zeker geen euthanasie, want die man houdt ook van zijn hond. Zo groots van hem. Kunnen buurtgenoten hier geen voorbeeld aan nemen?

8 gedachten over “Dag 2815: Ongeleid projectiel

 1. Linda

  Wat goed van je zwager! Ik vind dat je t lekker van je af geschreven hebt en ik ben t er helemaal mee eens..er word zelfs bij de gerechtelijke machine flink gediscrimineerd. En dan het opnemen voor mensen, die liegen. Advocaat zou niks voor mij zijn, want hoe kan je jezelf aankijken, als je weer iemand vertegenwoordigd hebt, die iets met kinderen of een ander afschuwelijks heeft gedaan! Laat ze idd mekaar maar opzoeken en het ‘uitvechten’!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben erg trots op mijn zusje en zwager.Dit is nou echt naastenliefde.
   Ja, het moest er even uit, want we lopen tegen zoveel rare dingen aan- we hadden de meeste dingen nooit verwacht. Maar ja, het kan iedereen overkomen. En dan moet je maar zien hoe je ermee omgaat.
   Advocaat zou ik ook niet kunnen zijn!

   Reageren
   1. Linda

    Mijn hondje is 1988, de dag nadat Nederland Europees kampioen werd, ik zal t nooit vergeten, gepakt door 2 grote waakhonden gepakt..ze stonden bij een bedrijf, achter een groot, hoog hek, alleen bleek er een gat in te zitten..1 stak z’n kop erdoor heen en pakte mijn hond. Ik had mijn hond vast en aan de andere kant die 2 honden..kon niks anders doen dan loslaten..hoe ik naar m’n ouders gerend ben, is als in een trance..het gebeuren op zich was al een horror film, maar t feit dat dat gat er zat, is niet acceptabel. Had ook een kind langs kunnen lopen en die was dan waarschijnlijk ook gepakt. En ook de politie deed niks, we konden van de eigenaar, heb ik later gehoord, een nieuw hondje krijgen. Heb nog jaren, als ik in bed lag, die honden ‘s nachts horen blaffen. Werd er elke x aan herinnert..kan er nooit te lang over praten, want dan komt alles weer boven en dit is echt iets wat ik echt moet en kan wegdrukken…wilde t toch even kwijt, toen werd er ook niks aan gedaan door de instanties, stond alleen een artikel in de streekkrant, dat mijn hond terrein op was gelopen?! Even een steek na..toen werd ook al alles verdraaid en hebben ze t verhaal niet van ons, want wij waren ook niet van de publiciteit zoeken.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Meisje toch…… Wat een nachtmerrie. Ongelooflijk dat de politie niets heeft ondernomen. Het gat in het hek is toch genoeg bewijs? Wat vreselijk verdrietig voor jou en je familie. Het is iets dat voor altijd op je netvlies blijft hangen.
     Hebben jullie ook een aangifte gedaan? Ach, het zal wel weinig hebben uitgemaakt.
     We zijn hier heel boos om wat je hebt meegemaakt.Heel veel liefs van Ronald en mij.

     Reageren
     1. Linda

      Dank je wel, heel lief van jullie. Zover ik weet geen officiele aangifte, politie is wel hier binnen geweest, maar weet ook niet meer hoe dat toendertijds ging. Hij is door de dierenambulance van t terrein gehaald, en heb m bij de dierenarts nog gezien en dat was verschrikkelijk..enigste was inslapen..verdwijnt idd nooit van je netvlies

     2. Pippi Bericht auteur

      Volgens mij heeft de andere partij niet meteen aangifte gedaan, maar BAM is een paar uur later toch uit huis gehaald.
      Wat een traumatische gebeurtenis. Xxx

 2. chucky1012

  Super goed van je zus en zwager!
  Ik had dit hele artikel goed gelezen en ook de reactie’s.
  Het is zo vaak oneerlijk en er wordt een heleboel verdraait etc….
  Je hebt gelijk er zijn meer andere ergere dingen die veel beter kunnen maar daar ergert men zich kennelijk niet aan.
  Er wordt niet goed genoeg naar elkaar geluisterd.
  Het moet veel beter kunnen….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben trots dat mijn zusje en haar man zo gereageerd hebben.
   Het is vreselijk dat er gelogen wordt en dat men de waarheid verdraait. Laten we maar hopen dat die waarheid ooit boven komt drijven. Het enige is dat domme en kwaadaardige mensen nog in hun eigen leugens geloven ook.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>