Dag 2816: Kringloopkoopjes (28)

2017-07-22 15.09.28-2

Afgelopen zaterdag gingen we naar mijn moeder. We lieten Mika en Blaze even bij haar achter om na de lunch eindelijk naar de kringloopwinkel in het dorp te gaan. Ronald had er natuurlijk geen zin in. Hij keek mijn moeder aan en zuchtte eens diep. Alsof mijn moeder medelijden met hem zou hebben. Zij heeft zelf een schuur en een zolder vol met van/voor koopjes!

IMG_9522

Wij eten zelden met het bord op schoot voor de televisie. Toch kan ik zulke bladen met plek voor een bord en bestek niet laten liggen. Toevallig heb ik er hier al zeven van, in twee verschillende kleuren. Gebruikt heb ik ze nog nooit.

IMG_9523

We moeten echt vaker naar de kruidenier die vroeger op de kleintjes lette. Toevallig hebben ze nu een mooie melamine aanbieding waarvoor je zegeltjes kunt sparen. Maar ja, ik kom er niet vaak omdat ik te lui ben om te fietsen. Hopelijk ligt het restant straks in de schappen. Deze fondueborden komen oorspronkelijk ook bij Albert Heijn vandaan.

IMG_9524

Er staan al twee witte bordjes in de kast, nu kunnen we alledrie van hetzelfde model eten.

IMG_9525

Deze Mepal ontbijtbordjes vind ik zo mooi! Ze liggen niet vaak in kringloopwinkels, helaas. Maar ik blijf zoeken, want hier zou ik graag wat meer van willen hebben.

IMG_9526

Een lekker grote schaal voor chips. Dit is een vrij nieuw ontwerp en ik vind het leuk dat ik deze schaal op de kop heb kunnen tikken.

IMG_9528

Hoe oud zouden deze bekers en die op de foto’s hieronder zijn? Enkele tientallen jaren, dat is zeker. Mepal zal vast een boek over serviesgoed door de jaren heen uitgebracht hebben. Zou ik zoiets willen hebben? Toch niet. Want ik wil helemaal niet zien wat er nog allemaal aan mijn verzameling ontbreekt.

IMG_9529

Merkloze bekers die vast aangeschaft zijn omdat ze goed passen bij die van Mepal op de foto hier onder.

IMG_9530 IMG_9531

Dit kopje is gefabriceerd in Finland. Misschien moet ik eens gaan bijhouden welke melaminemerken ik in mijn bezit heb. En dan ook wat ik ervan heb. Maar dat vind ik een veel te grote klus.

IMG_9532

Een witte soepkop. Nu maar hopen dat ik er meer van kan kopen, want ik vind het een mooi ontwerp.

IMG_9533

 

Toen we geparkeerd hadden, liepen we langs de opslagplaats. De deuren stonden open en ik zag de achterkant van deze kastjes. Toen Mika heel klein was, zei hij Als er uitverkoop is, ga jij er als Usain Bolt heen. Inderdaad, ik nam een sprintje en draaide een rood kastje om. Twee Helmers voor een tientje per stuk!

Voordat ik ging kringloopwinkelen, ging ik naar de kassa om te vragen of de Helmers te koop waren. Jawel, en die arme Ronald moest ze gaan halen en in de kofferbak van de auto doen. Hij vond het allemaal erg overdreven. Maar ja, het scheelt hem weer een ritje naar IKEA en de montage. Daarnaast heb ik nu twee oude exemplaren, die zijn veel stabieler en er kunnen ook wat hogere flesjes in.

Volgens mama zijn er nog een paar fijne kringloopwinkels in de buurt. Daar zullen we zeker eens heen gaan. Nu maar hopen dat een heleboel kampeerders die hun campingvakantie zagen verregenen hun melamine servies naar de kringloop brengen.

9 gedachten over “Dag 2816: Kringloopkoopjes (28)

 1. Linda

  Hahaha zie t helemaal voor me, hoe Ronald erbij loopt, bij jullie…maar gaaf dat je die ladekastjes hebt gescoord, wat een bof!

  Reageren
   1. Tam

    Helemaal niks gevonden Hahhah. Denk dat t ook aan mijn stemming lag. Geen mooie borden, kommen bekers etc voor jou. Weinig melamine hier in de kringloopwinkels. Dat valt mij altijd wel op

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Misschien zijn er in Enschede wel heel toegewijde kampeerders die hun melamine servies in de vakantie dagelijks gebruiken :)
     Wel jammer dat jij niks van je gading hebt gevonden.

     Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als ik niet zo nieuwsgierig naar die opslagruimte was gehold, waren ze aan mijn neus voorbijgegaan hoor. Voortaan ga ik even naar de kringloopwinkel als ik toch bij mijn moeder ben.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>