Dag 2820: Tea Topics Vraag 28

IMG_9591

Het was geloof ik de bedoeling van de Tea Topics om de praatjes bij het koffie- of theezetapparaat een diepere lading te geven. Ze zijn soms nogal persoonlijk, die vragen. Nu heb ik best leuke collega’s gehad, hoor. Maar bepaalde dingen hou ik toch mooi voor mezelf. Toen we bij mijn moeder waren, zette ik een kopje thee. Met het zakje dat ik eerst gefotografeerd heb.  We hebben het niet over de vraag gehad.

Mijn 82-jarige moeder hoeft niet meer te werken. Ze geniet van het leven, vooral omdat ze vorig jaar zo ziek is geweest. Mama was een thuisblijfmoeder en zorgde voor vijf kinderen en onze huisdieren. Ze zegt dat ze al bijna zestig jaar geen baan heeft gehad, maar iedereen die weleens kinderen om zich heen heeft, weet wel beter. Ze werd er niet voor betaald, dat klopt wel. Daarom ben ik blij dat papa haar goed verzorgd heeft achtergelaten.

Zelf heb ik ook geen betaalde baan meer. Maar of ik nu kan zeggen dat ik niet meer hoef te werken…. Toen ik wegbezuinigd werd, kreeg ik BAM. Ronald vond dat ik het pupje niet de hele dag alleen mocht laten. Ook Mika heeft bij tijd en wijle direct na schooltijd nog behoefte gehad aan wat aandacht en knuffels. Tel daarbij op dat de banen niet voor het opscheppen liggen als je boven de vijftig bent. Ook worden veel studenten ingezet als leraar, dus dan weet je het wel.

Als we twee keer per jaar op vakantie willen en vaker een concert willen bijwonen, zou een deeltijdbaan handig zijn. Maar we vinden het best zo. Ronald heeft een goede baan en hij werkt regelmatig over. Voor de etentjes buitenshuis, een laptop voor Mika en onze advocaat. We hebben het goed- we eten iedere dag lekker en ik kan nog een hoop onzinnige spullen kopen. In tegenstelling tot veel werklozen voel ik me niet onnut en ongelukkig.

Werken als taalvrijwilliger is leuk en nuttig. Als je een hond hebt, is het fijn als je daar lange wandelingen mee kunt maken. Maar ik besef terdege dat niet iedereen zonder een baan kan. En ik voel me geen klaploper omdat ik twintig jaar heel hard heb gewerkt in het onderwijs. Vandaag kwam ik weer een ex-leerling tegen. Hij stelde me voor aan zijn vrouw en vertelde haar dat ik een hele goede lerares was. Jeetje, wat mist ik mijn baan toen.  Maar ik ben wel blij dat ik van enge collega’s en de zware werkdruk af ben.

Vroeger zou ik gezegd hebben dat als ik niet meer hoefde te werken ik vrijwilligerswerk zou gaan doen. Dat heb ik gedaan op de basisschool van Mika en nu ben ik werkzaam bij het Taalhuis. Maar ik zou ook lekker veel boeken gaan lezen en ook gaan schrijven. Een roman zit er niet in, maar ik ben iedere dag behoorlijk bezig met bloggen. Daarmee ben ik in ieder geval van de straat. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je andere mensen lastig gaat vallen als je niet werkt.

8 gedachten over “Dag 2820: Tea Topics Vraag 28

  1. Pippi Bericht auteur

   Ik verveel me nooit! Weet je, ik voel wel dat het bijzonder is dat ik thuis kan blijven. Dat geluk heeft niet iedereen. Maar in het onderwijs zijn schooljaren tropenjaren en ik vind dat ik mijn steentje heb bijgedragen. De kinderen mis ik heel erg en als ik eerlijk ben: ik heb het salaris in het begin wel gemist.

   Reageren
   1. Linda

    Ja dat geloof ik gelijk..het is tegenwoordig ook niet zo leuk meer in t onderwijs, heel druk voor de leerkrachten..1st alles weg bezuinigen en nu heb je de poppen aan t dansen..hoef je toch niet voor gestudeerd te hebben, om te snappen dat dit zou gebeuren..maar hun krijgen hun salaris wel, ook al maken ze er een zooitje van..vind t jammer voor de kinderen.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik geloof niet dat ik nu een deeltijdbaan in het onderwijs zou willen hebben. Veel te hoge werkdruk. Voor de kinderen is het niet best als ze steeds vaker les krijgen van een student. Of van leraren die opgebrand zijn.

     Reageren
 1. chucky1012

  Prachtig geschreven en een huismoeder is een een flinke baan….
  Het huis moet gepoetsd worden en er moeten boodschappen gedaan worden en bloggen is leuk op de manier waarop jij het doet.
  Respect.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik doe niet bijzonder veel, ben een beetje lui. Maar als je er werk van maakt, heb je er een dagtaak aan. Ik moet veel lezen :)

   Reageren
 2. Tam

  Ik vind t ook best pittig hoor 16 jaar bij mijn huidige werkgever. Als ik de luxe had zou het goed mogelijk zijn dat ik iets anders zou doen. Ach ja.
  Leuk hè oud leerlingen tegen komen :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nu ik weer veel wandel, kom ik ze steeds tegen , die ex-leerlingen. Zo leuk om even een praatje te maken!
   Ik zou graag willen dat je kon doen wat je wilde!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>