Dag 2825: Schrijven

IMG_9653

Niets menselijks is mij vreemd en ik heb heus wel dingen gedaan waar ik me nu voor schaam, maar schrijven op muren en meubels hoort daar niet bij. Misschien was ik wel aan graffiti begonnen als ik tekentalent had gehad, maar ik ben al blij als het me lukt mijn handtekening gelijk te krijgen aan die op mijn pinpas.

Een vrouw die mij zeer lief is en die ik hier niet bij naam zal noemen, heeft de verleiding niet kunnen weerstaan. Toen zij met haar moeder op vakantie was in Israël heeft zij haar naam op een stukje van een wereldberoemde berg geschreven. Het was sterker dan zijzelf, biechtte ze op. Nog jaren was ze bang dat de Mossad bij haar aan de deur zou komen.

Toen ik zag wat iemand op een pilaar in het dorp had geschreven, moest ik in eerste instantie lachen. Dat zal niet met krijt zijn aangebracht door een leerling van mij. Verdorie, kind dat niet goed opgelet heeft op school: het is were! De bende van ellende sloot wel af met een hartje, dus misschien was het geen vandalisme. Als Blaze ergens plast om aan te geven dat hij daar geweest is, zal het me ook geen bon opleveren. Hoop ik. Maar ik snap nu wel waar het verbod op stoepkrijt vandaan komt.

HEMA verkoopt het hele jaar door fijne kantoorartikelen, maar nu het schooljaar bijna is gestart, ligt de winkel helemaal vol met schrijfwaren. Ook ik ben gezwicht en ik denk dat ik in de loop van het jaar nog wel meer zal aanschaffen. Al die leuke notitieboekjes en pennen waarmee ik aantekeningen kan maken- laat het maar eens liggen. Als ik pennen koop, neem ik ze onuitgetest mee naar huis. Voor klanten die graag uitproberen wat ze eventueel gaan kopen, heeft HEMA her en der kladblokjes neergelegd.

Helaas, het heeft niet geholpen. Men probeert nieuwe pennen en stiften het liefst uit op het meubel waarin de spullen uitgestald zijn. Het doet me denken aan die ene spiegel in het damestoilet van wat vroeger Het Paard van Troje (nu: Het Paard) heette. Daar stond Niet op de spiegel schrijven, kutten. Wat niet wegnam dat je je spiegelbeeld niet kon zien omdat iedereen op de spiegel had zitten schrijven met rode lipstick en zwarte eyeliner. Behalve ik, want ondanks mijn punk uitstraling was ik toch reuze braaf.

IMG_9661

6 gedachten over “Dag 2825: Schrijven

  1. Linda

    nou dat helpt lekker, dat bordje..misschien kunnen de personen die dat doen niet lezen, maar wat moet je dan met een pen? ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>