Dag 2828: 25 Songs, 25 Days (11)

IMG_9816

In de bioscoop aan de Haagse Leyweg schijnt The Sound of Music lang te hebben gedraaid. Enkele mensen kwamen op televisie verklaren dat ze de film een paar honderd keer hadden gezien. Daar hebben we thuis een beetje schamper om gelachen. Tot we zelf kennisnamen van die heerlijke rolprent. Vreemd genoeg had ik geen enkele belangstelling voor Christopher Plummer, toch een niet onaantrekkelijke man. Nee, alles draaide om Julie Andrews met haar korte kapsel en heldere stem.

Daarna heb ik iedere kerst naar de film gekeken en toen ik er eenmaal een video en later een DVD van had, keek ik nog vaker. Op een gegeven moment zat ik tijdens het kijken een boek te lezen en zat ik lekker te galmen als er weer zo’n fijne meezinger voorbijkwam. Ronald en Mika vinden er niks aan en daarom is het maar goed dat ik tegenwoordig op mijn werkkamer kan kijken. Vreemd genoeg doe ik het zelden. Maar heel af en toe ga ik naar YouTube om even te genieten van een liedje uit de musical.

Mijn favoriete film? Ja, dat is zo moeilijk te zeggen. Iemand heeft toch ook geen lievelingskind? Maar in Pulp Fiction zit geen stukje muziek waar ik helemaal dol op ben en ik vind het erg moeilijk om uit al die geweldige nummers uit Grease te kiezen. Some Day My Prince Will Come uit Snow White is qua tekst te erg voor woorden. Meezingen doe ik trouwens graag met Mamma Mia- ik heb zelfs een speciale singalong versie gekocht. Goed, na anderhalve seconde nadenken wist ik natuurlijk wel wat voor liedje ik vandaag zou kiezen.

Toen Mika een baby was, ben ik begonnen met My Favorite Things voor hem te zingen. Dat leek hij leuk te vinden. Je zou denken dat een kind daar geen mentale schade van op zal lopen, maar dat heb ik verkeerd gedacht. Hij was nog heel klein toen ik op een dag vroeg of hij geen hond wilde. Want aan de katten had hij zo weinig. Nou, hij keek een beetje verschrikt en prevelde toen Mummy, no! Na doorvragen gaf hij een uitleg But it’s “when the dog bites”….. Aha, hij had zowaar naar de tekst geluisterd en aangenomen dat honden bijten!

Soms vraag ik Mika nog of mama voor hem mag gaan zingen. Dan roept hij direct dat dat niet nodig is. Vroeger vond ik dat leuk, mam zegt hij tegenwoordig in het Nederlands. Nu niet meer. Vroeger wilde ik ook wel zeven kinderen, want die Von Trappjes waren zo gezeglijk en ze konden zo leuk zingen. Zulke kinderen had ik nooit gekregen, want Ronald en ik waren allebei niet bijzonder gehoorzaam en zingen kunnen we al helemaal niet. Gelukkig heb ik wel veel fantasie en als ik aan mijn favoriete dingen denk, voel ik me meteen beter.

8 gedachten over “Dag 2828: 25 Songs, 25 Days (11)

 1. Sandra

  Heerlijke film, die ik door mijn huidige vriend ben gaan kijken!
  We hebben zelfs 4 jaar geleden alle bekende plekjes bezocht tijdens onze Oostenrijk vakantie.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Heb je de film nou ook op DVD zodat je ervan kan genieten als je daar zin in hebt? Wat leuk dat jullie alle bekende plekken in Oostenrijk hebben bezocht. Mijn zusjes en ik zongen de liedjes als we op een groot grasveld stonden- the hills are alive with the sound of music! Geen heuvel te zien natuurlijk.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Een mooie heldere stem! Ja, Mika werd tweetalig opgevoed, maar toen hij naar de basisschool ging, wilde hij alleen Nederlands spreken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>