Dag 2829: Nat

IMG_9822

Een echte natuurliefhebber ben ik niet. Wel mag ik graag naar flora en fauna koekeloeren, maar ik vind het al snel te vies. En dat terwijl ik zelf een belabberde huisvrouw ben die niet van poetsen houdt. Toen we gisteren op het strand waren, ging ik ook alleen naast Ronald en Blaze zitten omdat ik graag bij die twee ben. En zo liep ik nog een uur met een nat achterwerk van het vochtige zand waarop ik had gezeten.

Het ergste was nog dat het er krioelde van de insecten en dus ben ik maar het water ingelopen. Als een echte tut propte ik mijn jurk in mijn onderbroek en zorgde ik ervoor dat het water niet verder kwam dan halverwege de dijen. Ronald rolde zijn broekspijpen op. Dat zag er niet fraai uit want zijn bovenbenen zijn hartstikke wit. Maar hij moest wel, want zijn sigaretten en hondenkoekjes zaten in zijn zakken.

Toch gaan we de volgende keer dat het zo warm is gewoon zwemmen met Blaze. Het zou zo leuk zijn als hij er net zoveel aardigheid in kreeg als BAM. Dan maar nat en plakkerig in de auto, want op het strand zijn geen douches. Thuis ben ik niet eens gelijk in bad gegaan, want ik moest nog bloggen en daarna boodschappen doen. Alhoewel zeewater niet bepaald schoon is, heb ik niks overgehouden aan het pootje baden.

Vanochtend stond ik weer in het water. Maar nu betrof het regenwater in onze ondergelopen tuin. Gelukkig heb ik een paar fijne regenlaarzen Die voorkwamen dat ik natte voeten kreeg. Daarom heb ik ze maar mooi aangehouden toen ik daarna een wandeling met Blaze ging maken. Mika begon vandaag aan zijn introductieprogramma op school en hij is kletsnat geregend, Blaze en ik hebben een half uurtje gewacht en konden toen anderhalf uur zonder hemelwater op ons hoofd wandelen. We zijn benieuwd welk weertype we morgen zullen aantreffen.

6 gedachten over “Dag 2829: Nat

 1. Linda

  Zat ook op de fiets met dat bagger weer, wel met regenpak ;) denk dat Mika dat niet gedaan heeft, zoals zoveel scholieren die ik tegen kwam..is ook niet stoer, zo’n regenpak, maar zo’n zeik natte spijkerbroek, die heel langzaam opdroogt, is ook vreselijk…spannend weer, zo’n nieuwe school.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Gelukkig heb je een regenpak! Mika niet en ik zal straks wel horen dat hij voortaan met de bus naar school wil.

   Reageren
 2. Cindy

  Wat een verschil met gisteren he?
  Vandaag mijn vrije dag hihi, en dit weer. Maar heb vanmorgen wel lekker gewandeld. Grotendeels wat gespetter, niet echt harde regen, heel even maar. En anders had het ook prima geweest. In het park waar ik liep waren ze net het gras aan het maaien, dat in combi met de regen… zalig rook het!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hier heeft het 3 uur niet geregend :( Ik kan gelukkig even wachten tot het iets minder wordt, want Blaze is niet zo moeilijk.
   Fijn dat je hebt kunnen wandelen. Eerlijk gezegd geniet ik tegenwoordig niet meer van de geur van versgemaaid gras. Want ik weet dat veel veldjes worden gebruikt als uitlaatplek….

   Reageren
 3. chucky1012

  Fijn dat jullie gisteren zo genoten hadden op het strand.
  Het is nu heel vies weer.
  Tussen de buien door was ik even naar buiten geweest.
  Nu snel mijn planten doen in bakken doen ;-)

  Fijne dag Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vanochtend had ik geluk en kon ik tussen twee langdurige buien nog anderhalf uur lopen. De plasronde ging ook goed en ik hoop dat ik om half 9 geen regen tref.

   Leuk, planten in bakken doen. Wij gaan volgend jaar een paradijsje van onze achtertuin maken.

   Fijne avond!
   Xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>