Dag 2830: Kwallen

IMG_9834

Toen we eergisteren op het strand waren, lagen er overal kwallen. Die had ik al tijden niet gezien. Zeker niet zulke mooie. Vroeger gingen we regelmatig naar het strand waar we transparante kwallen zagen. Hopelijk waren die aangespoelde dieren echt dood, want we hebben er weleens met een ijsstokje in geprikt. Dat mocht natuurlijk niet van onze ouders en we moesten er van afblijven.

Blaze rende er wel op af, maar gelukkig reageert hij snel op een streng uitgesproken nee! Dan ging hij weer verder, afgeleid door zijn vader. Maar ik heb de boel eens goed van dichtbij bekeken. Vooral die grote blauwe zeepaddenstoel vind ik erg mooi- ik zou wel een nagellakje in die kleur en finish -het leken wel zilveren glitters- willen hebben. De kwal leek wel een hoed zoals je die ziet in de Australische serie Miss Fisher’s Murder Mysteries.

De andere kwal deed me denken aan een contactlens waarbij ze vergeten zijn de iris te bedekken met een fraaie kleur. Het is een kompaskwal, zag ik zojuist toen ik op internet ging zoeken. De volgende keer dat we naar het strand gaan, zal ik kijken of er nog andere kwallensoorten liggen. Ze intrigeren me en ik zou graag wat meer over deze zeedieren willen weten. In het stukje zee waar we vaker komen, zwemmen ook zeehonden rond, maar ik vind de kwallen leuker.

In het Oceanium in Blijdorp zijn ook kwallen te bewonderen en ik heb ze altijd interessanter gevonden dan de haaien en de barracuda’s. Het kwallenaquarium wordt ook zo mooi aangelicht en daarom kan je bijna wegdromen bij die dieren die langzaam door het water bewegen. Die transparante kwallen zijn prachtig om te zien en ik zou maar wat graag een gigantische waterbak vol hebben.

4 gedachten over “Dag 2830: Kwallen

    1. Pippi Bericht auteur

      Ja, maar ik kom ze toch liever in deze staat tegen. Ik moet er niet aan denken kwallen tegen te komen tijdens een zwempartij!

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>