Dag 2833: Tevredenheidsonderzoek

IMG_9868

De gemeente Nissewaard bestaat uit een aantal dorpen waardoor het geen zin heeft om te verkassen naar het mooie Hekelingen of het landelijk gelegen Geervliet als je Spijkenisse spuugzat bent. Want je hebt dan bijvoorbeeld nog steeds te maken met de racistische en schietgrage politiemacht op het eiland. Overigens zal het in veel andere gemeenten niet veel beter zijn, maar ik heb nu eenmaal nare ervaringen met de in slechtzittende blauwe pakken gestoken wouten. En ik baal dat Mika voor altijd Spijkenisse als geboorteplaats moet invullen.

Maar ja, het in onze eigen schuld. Ronald wilde best dichter bij zijn werk wonen, maar ik ben de bedenker van het onzalige plan. Omdat ik het reizen met de bus zo zat was, wilde ik hier gaan wonen. Al voordat we BAM in huis namen, had ik sterke twijfels. Verhuizen? Nee, niet als je kind het fijn heeft op school en leuke vriendjes heeft. Daarbij wonen overal nekjes en zelfs nu laat ik me niet wegkijken uit de buurt waar onze fijne en ruime eengezinswoning staat.

We moeten het er maar mee doen. Mijn moeder woont in een mooie buurt en ook zij heeft een enge buurman. De man die aan de andere kant woont, is gelukkig wel aardig en behulpzaam. Niet heel Spijkenisse zit vol met griezels en ik heb laatst gemerkt dat het stadsloket een prima service biedt. Nou is je leven sowieso een stuk plezieriger als je niet op wat voor manier dan ook te maken krijgt met de politie hoor. Maar het aanvragen van een ID-kaart is hier dus wel makkelijk.

Zo maakte ik online een afspraak en werd ik vijf minuten eerder naar de balie geroepen. Door een vriendelijke mevrouw die zei dat het slim was om na de vakantieperiode te komen. En dat een spoedaanvraag onnodig is tenzij je op stel en sprong het land moet verlaten. Maar de gemeente verdient wel veel geld aan mensen die in mei al geboekt hebben en eind juli beseffen dat ze een geldig reisdocument nodig hebben. Voor mij zou het niet lang duren, voorspelde de baliemedewerkster.

Dat klopt. Maandagmiddag had ik de aanvraag ingediend en donderdag kreeg ik rond het middaguur te horen dat mijn kaart klaar lag. Dus meldde ik mijn komst per afsprakenautomaat en ik zat net toen ik al aan de beurt was. Toen ik aan de balie vertelde dat ik zeer onder de indruk was, vond de dame die me hielp dat fijn om te horen. Ze gaf me direct een kaartje waarmee ik mee kon doen aan het tevredenheidsonderzoek.

Hoogstwaarschijnlijk had ze dat niet gedaan als ik vloekend en tierend aan de balie had gestaan omdat ik een voorkeursbehandeling had willen hebben. Maar van mij verwachtte ze vast een goede beoordeling. Nou, ik heb een handvol tienen uitgedeeld hoor. Dat was de dienstverlening ook echt waard. Jammer dat de politie geen onderzoek doet naar de tevredenheid over hun service. Daar had ik graag iets over ingevuld. Maar dat komt nog wel, want je kunt ook een klachtenbrief schrijven natuurlijk.

 

6 gedachten over “Dag 2833: Tevredenheidsonderzoek

 1. Linda

  Nou idd, waarom zou de politie dat nou niet doen?! Maar op t gemeentehuis werkt dat idd perfect, zo’n afspraak maken..zit je tenminste niet eeuwig te wachten.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als de politie al een tevredenheidsonderzoek zou doen, dan hadden ze mij vast niet zo’n kaartje toegeschoven :)

   Reageren
 2. Myrna

  Ik heb 15 jaar aan de balie bij burgerzaken gewerkt. Voor alles en nog wat ben ik uitgescholden. Je krijgt er een dikke huid van en wordt erg assertief. Ik ben daardoor van de duvel nog niet bang. Maar ik heb in al die jaren ook met wild vreemde mensen leuke gesprekken gehad.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik kan me voorstellen dat je af en toe rare en nare mensen aan de balie hebt gekregen. Van die brutale idioten die altijd hun zin willen doordrijven. Ja, ik kan me voorstellen dat je dan nergens meer bang voor bent. Wij hadden vast gezellige gesprekken gehad, want ik heb van mijn ouders geleerd dat je altijd beleefd moet zijn.

   Reageren
 3. Tam

  Raar hè dat ze dat niet doen. Bij ons op school krijgt elke ouder(paar) eens per jaar een link. Lln ook

  Is altijd belangrijk. Wij hebben van inspectie ooit zwak gehad want wij zijn. Erm waren niet zo goed in de administratie, papierwinkel, alles noteren en volgen maar wel heel goed in veiligheid en contact volgens ouders en leerlingen. Ze voelden zich gehoord en begrepen. En ze voelen zich fijn. Nou dat vind ik belangrijker en is voor mij een goede meting dat ik t goed heb gedaan

  Mag idd voor politie wel. Heb helaas ook paar vervelende dingen meegemaakt.( druk mij zacht uit)

  Daarentegen hebben wij op school een fijne schoolagent. Dus is niet op elk gebied slecht. ( ben weer lief hè Hahah)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat goed dat jouw school onderzoek doet naar de meningen van leerlingen en hun ouders/verzorgers. Tja, in de loop der jaren is er voor docenten een hele hoop administratie bij gekomen. Dat is bijna niet meer te doen, vooral niet omdat je er zo weinig tijd voor (uitbetaald) krijgt. Trouwens geweldig om te horen waar jullie dan weer wel in uitblinken. Juist die dingen zijn zo belangrijk!

   Schoolagent? Mika zit op de misschien wel enige vestiging waar geen security rondloopt en ze hebben er ook geen poortjes.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>