Dag 2836: Kringloopkoopjes (30)

2017-07-22 15.09.28-2

Over een maand is het Nationale Kringloopdag en ik verwacht dan zeker met veel koopjes thuis te komen. Of ik in de tussentijd nog ga kringloopwinkelen? Natuurlijk, want ik vind het heerlijk. Bijzonder veel geld kost het niet, maar ik ben er wel achter dat ik nu veel minder nagellak koop. Die ene lege rode Helmer zal voorlopig niet vol raken.

IMG_9692

Laatst zag ik bij Kruidvat wit melamine serviesgoed met gekleurde randen. Daar heb ik niets van gekocht, want ik vond ze wat licht aanvoelen. Het liefst koop ik vintage- dat is zwaar. Als het materiaal meegeeft als ik erin knijp, neem ik het niet.

IMG_9693

Dit vind ik nou echt een bloempot die veel oma’s in de vensterbank hebben staan. De reden dat ik ‘m toch meenam? De yucca die ik net had gekocht. Die heeft een wat suffe uitstraling die perfect bij de pot past.

IMG_9840

Hier ben ik zo blij mee: een grote rode serveerschaal die nog helemaal nieuw lijkt. Hier passen lekker veel Indische snacks op.

IMG_9841

Mijn exemplaar heb ik laatst weggegeven. Toen ik deze zag liggen voor 50 cent heb ik ‘m toch maar gekocht. Want ik vind dat Mika dit boek moet lezen. Overigens heb ik door deze aankoop nog een heel leuk gesprek gehad met de verkoopster die het voor school gelezen had.

IMG_9943

Een oranje dinerbord uit de jaren 70. Van deze collectie hadden we thuis de diepe borden.

IMG_9944

Van dit merk en model hebben we er nu eindelijk 4- twee witte, een rode en deze oranje.

IMG_9945

Een vierkante groene schaal die nog niet zo oud is.

IMG_9946

In het echt is deze hoge kom een stuk donkerder.

IMG_9947

Olijfkleurige schaaltjes die ik vanwege de kleur niet kon laten liggen.

IMG_9948

Weer iets dat vrij recent in de winkels heeft gelegen.

IMG_9949

Een mooi helderblauw kommetje. Perfect om M&Ms in te doen.

IMG_9950

Toch maar eens kijken of ik een boek over Mepal melamine kan vinden. Als ik naar de oortjes van deze rode kopjes kijk, denk ik dat ze vrij oud zijn.

IMG_9957

Met dit boekje heb ik ooit in mijn hanen gestaan, maar ik had niet genoeg geld bij me om het te kopen. En dan zie je het later in een kringloopwinkel liggen voor 50 cent. Er is niemand die er uit voorgelezen wil worden, dus lees ik het lekker zelf.

IMG_9958

De editie die ik destijds las, zag er wat appetijteljker uit dan deze uitgave van het Algemeen Dagblad. Of ik het boek ga herlezen, weet ik niet. Maar er zal wel in gebladerd worden. Zou die scène waarin een kogel werd verwijderd nog steeds zo eng zijn?

IMG_9959

Toen de altijd vriendelijke dame achter de kassa zei dat dit dikke boek over kleuren ook 50 cent kostte, maakte ik bijna een huppeltje van vreugde. Want ik hou namelijk erg van kleuren.

IMG_9960

 

Dit is een echte waar-heb-dat-nou-voor-nodig aankoop. Maar ik vind dienbladen nogal handig om te hebben. En ik hou van bloemen. Dus vooruit dan maar.

8 gedachten over “Dag 2836: Kringloopkoopjes (30)

 1. chucky1012

  Zulke prachtige aankopen en ben erg benieuwd wat je op die Nationale kringloopdag gaat shoppen.
  Het hangt er helemaal vanaf hoe ik me voel.
  Dus de dagen ervoor doe ik niets maar dan ook helemaal niets zodat ik vroeg aanwezig ben en klaar voor die speciale dag ;-)

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is altijd afwachten wat er ligt. Natuurlijk hoop ik op veel vintage melamine. We zien wel.
   Ja, ik doe het de dag ervoor ook even rustig aan!
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Als je zo doorgaat, heb je straks, zeker geen plek meer voor nieuwe aankopen hahahaha maar snap t wel hoor, als je iets graag verzameld, kan je t echt niet laten liggen..voor hetzelfde geld, kom je t niet meer tegen.

  Reageren
 3. Frida

  Supergaaf, die ovale rode schaal!
  Ik ben momenteel vooral veel spullen in verhuisdozen aan het proppen, vanwege de scheiding. Wens het je nooi toe..want ik heb al echt dramatisch veel dozen met servies en boeken, maar volgens mij ben jij nog erger..haha
  (‘Nog rijker’ bedoel ik, qua verzameling ;) )

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Je maakt een rottijd mee. Wij zijn 13 jaar geleden ook gescheiden, maar van inpakken is het niet gekomen. Als we ooit verhuizen, wordt het een inpakfestijn van jewelste :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>