Dag 2838: Wit busje

2017-09-06 18.50.25

Jaren geleden vroeg Ronald aan Mika wat voor auto hij later wilde hebben. Zonder na te denken antwoordde het kind Een wit busje. Dat vond autoliefhebber Ronald een vreemde keuze. Na enig aandringen kon Mika duidelijk uitleggen waarom: Dat is handig om mee naar IKEA te gaan. Tja, we hadden een keer flink krap gezeten toen we iets te veel hadden gekocht bij de Zweedse meubelgigant, vandaar.

Inmiddels vindt hij Italiaanse auto’s waarmee je belachelijk hard kunt rijden veel leuker. En daar ben ik hartstikke blij mee. Niet dat hij zich zo’n dure bolide zal kunnen veroorloven, maar voornamelijk omdat er een smet kleeft aan het witte bestelbusje. Want er wordt mij te vaak verteld dat er een wit busje betrokken is geweest bij een misdaad. Kinderen ontvoerd, honden gestolen, terroristen gesignaleerd? De bad guys hebben als vervoermiddel graag een busje omdat er van alles in vervoerd kan worden en blijkbaar kiest men telkens een wit exemplaar.

Volgens Ronald is het de kleur die de meeste busjeskopers aantrekkelijk vinden. Waarom is mij een raadsel, want ik zie zeker eenmaal per dag een vies busje rondrijden met Was mij  en Ook verkrijgbaar in wit in de viezigheid geschreven door een of andere lolbroek. Nou zie je op zwart ook alles, maar ik kan me voorstellen dat er kleuren zijn die wat minder snel vies ogen. Graag zou ik willen weten waarom men zo graag gebruik maakt van een wit busje als men iets gaat doen waarvoor je een fikse gevangenisstraf kan krijgen. Helaas kan ik het niet navragen, want ik ken geen criminelen.

4 gedachten over “Dag 2838: Wit busje

 1. Linda

  Hahahaha zei Mika dat! Vind m wel goed. Vroeger zeiden ze altijd; met een witte, blijf je zitte..maar dat was alleen voor personen auto’s..nu is t weer hot..ik zou ook niet weten waarom ze witte gebruiken, misschien een neutrale kleur..maar denk dat wij dat ook niet begrijpen, want wij denken niet zoals hun.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik denk dat er veel meer witte bestelbusjes zijn dan wij denken! Ze zullen wel het best verkocht worden.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb in de Daily Mail alweer een naar bericht gelezen waarbij men een wit busje ingezet heeft. Let maar eens op: vanaf nu zal je het vaker opmerken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>