Dag 2839: Project Plant (8)

IMG_9694

Dat de primula mijn kleine mentale dip en de daaruit voortkomende verwaarlozing niet heeft overleefd, spijt me zeer. De twee kalanchoë blossfeldiana’s die ik daarvoor in de plaats nam, vind ik toch wel een beetje lelijk. Maar ja, een vetplantje krijg je bijna niet kapot, Inmiddels heb ik gezien dat je bij Jumbo twee mooie planten kunt kopen voor een totaalbedrag van €5. Erzit vast wel wat bij. Volgende week maar even kijken of ik nog leuke bloempotten kan vinden bij de kringloopwinkel. Die saaie witte potten wil ik niet, er moet wel een fleurig dessin op zitten.

Met de Franse geranium gaat het goed. Die is net uitgebloeid en nu moet ik wachten tot er weer knoppen verschijnen. Zou ik daar op moeten wachten tot het voorjaar? Straks maar even in mijn plantenboek kijken of het op internet opzoeken. Inmiddels heb ik al een tijdje een vierde plant in huis: een schier onverwoestbare yucca. Die zag ik bij de supermarkt liggen en ik hoorde meteen een stem in mijn hoofd Die krijg jij zelfs niet klein, Ellen. Dat ik de plant niet eens zo mooi vind, is van ondergeschikt belang. Deze yucca ga ik heel oud laten worden.

Een dag nadat ik de onooglijke palmlelie had aangeschaft, vond ik een aardige bloempot. Niet echt bijzonder, maar wel passend bij de wat tuttige uitstraling van een yucca. Deze plant mag ik een beetje verwaarlozen, las ik ergens. Hij staat ergens mooi te lezen en ik vergeet inderdaad om met wat water langs te lopen. Binnenkort zal ik ‘m eens lekker afstoffen en als ik in een goede bui ben, zal ik er tegen gaan praten. Dan vraag ik of ‘ie alsjeblieft lang wil blijven leven. Want het zit me nog steeds niet lekker dat ik er eentje naar de eeuwige jachtvelden heb gezonden.

2 gedachten over “Dag 2839: Project Plant (8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>