Dag 2840: Start van het voetbalseizoen

IMG_9886

De mooiste weken van het jaar vallen wat mij betreft toevallig samen met de zomer- en winterstop in het voetballen. De rest van het jaar wil Ronald alleen gezellig met me Netflixen als er niet gevoetbald wordt. Als er wel wedstrijden zijn, kijken we als hij geen ochtenddienst heeft pas na de laatste wedstrijden. Dan kunnen we met moeite twee afleveringen van een goede serie zien.

De afgelopen zomer was er eentje die ik weinig mensen toewens. Ronalds vakantie werd ook niet helemaal wat we ervan gehoopt hadden. Eigenlijk hebben we voornamelijk zitten binge-watchen en hebben we inmiddels alle Scandinavische series gezien. Tot half vier ‘s nachts kijken, van pure vermoeidheid in slaap donderen en na het opstaan weer vrolijk beginnen aan een  nieuwe aflevering. Sinds Blaze er is gaat het nu in ieder geval een stuk beter.

Er zijn veel propere huismensen die de lente zien als startschot voor de voorjaarsschoonmaak. Daar heb ik niets mee. Zodra het lente is, geniet ik extra van het wandelen met een lieve hond. Deze zomer heb ik vanaf het moment dat BAM uit huis werd gehaald bijna niet gestreken. Alleen wat we de volgende dag absoluut zonder kreukels aan wilden trekken. Mijn inloopkast was helemaal een drama. Die was op een gegeven volgepropt met schoenen en kleding- ik kon zelfs niet meer bij de spiegel.

De eerste drie spelrondes heb ik nog gekeken, gewoon omdat ik ergens toch wel van voetbal hou en wilde weten hoe mijn favoriete ploegen erbij stonden. Maar vanaf dit weekend is het over- ik geloof het allemaal wel. Daarbij kan ik als ik op zolder sta nog horen wat Ronald van de wedstrijden vindt. Dat geschreeuw horen ze drie deuren verder ook nog. Wat mij betreft is het voetbalseizoen een paar dagen geleden gestart. Hiermee ook mijn schoonmaakwoede. Jawel, ook ik kan de rommel zat worden en dan maak ik korte metten met de chaos.

De eerste dag ben ik begonnen met strijken van de kleding van Mika. Dat was nogal wat, want hij is dol op het kopen en dragen van mooie kleren. De t-shirts van Ronald vouw ik gewoon op, de kreukels verdwijnen wel als alles hoog opgestapeld is. Mijn jurken strijk ik pas als ik ze ga dragen. Urenlang ben ik in de weer geweest. Met mooie muziek op de achtergrond en nu staan er in mijn werkkamer alleen spullen die ik zelf graag zie. Eindelijk kan ik weer op de bank gaan liggen en naar een goede film kijken.

Vandaag heb ik mijn inloopkast uitgemest. Ongelooflijk wat je dan vindt- ik wist helemaal niet meer dat ik zoveel mooie schoenen had. En tassen- ik geloof niet dat ik er nog eentje mag kopen. Alles hangt nu op kleerhangers. Alleen de 100+ onderbroeken moeten nog opgevouwen worden en in stapeltjes in de draadmand gelegd worden. Ook tussen mijn kledingstukken vond ik dingen waarvan ik het bestaan weggestopt had. Heel veel mooie vesten die mijn flodderige jurken geschikt maken voor dragen in de winter. Plus meer sokken dan ik had verwacht aan te treffen in de zooi.

Terwijl Ronald vastgekleefd zat op de bank met Blaze naast hem, stond ik boven te ploeteren. Opruimen doe ik door het maken van stapeltjes. Daar werd het in de slaap- en werkkamer niet overzichtelijker op, maar amper drie uur later was alles weg. Gestreken en opgehangen, opgeruimd en opgeborgen. En dat alles heb ik te danken aan dat rotvoetbal. Straks ga ik de was van gisteravond strijken en en aan Mika geven zodat hij het zelf op kan hangen. Daarna vier ik het feit dat Feyenoord fier bovenaan staat door een keer lekker zelf te gaan vegeteren op mijn bank.

Als de club uit de havenstad het goed blijft doen, kan ik Ronald misschien overhalen weer eens een keertje met Mika naar een veelbelovende wedstrijd te gaan. Dan zijn ze uren van huis en kan ik op een groot beeldscherm genieten van The Good Wife waarvan ik nog bijna 3 seizoenen te gaan heb. Eigenlijk is het een zegening, dat voetbal. Als mijn mannen naar het scherm staren en onverhoopt aan het schelden slaan, zit ik in mijn kamer te genieten van een leuke film of mooie muziek.

8 gedachten over “Dag 2840: Start van het voetbalseizoen

    1. Pippi Bericht auteur

      Goed! Eigenlijk zou ik wat weg moeten doen. Daar heb ik dan weer geen zin in. Maar ja, men zegt dat wat je twee jaar niet gedragen hebt…….

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>