Dag 2841: Verzuipen

2017-09-10 14.13.59

Vooralsnog is Project Plant geen eclatant succes. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik nu, een half jaar na aankoop nummer 1, minstens 6 florerende kamerplanten zou hebben. Maar ondanks het feit dat ik overal informatie kan vinden omtrent de verzorging, gaat het toch vaak mis. Vandaag de meest recente aanwinsten, vetplanten en een bijna niet kapot te krijgen yucca. Die geef je pas water als de aarde uitgedroogd is en dan nog moet je uitkijken dat ze niet verzuipen als je iets te kwistig omspringt met de inhoud van je gieter.

Daarom was ik ook verrast toen ik op de plantenafdeling van een supermarkt een heel bijzonder plantje zag. Een slimme inkoper heeft waarschijnlijk uitgevogeld dat er meer mensen zijn met vingers die verre van groen zijn. En dat de reden dat planten de geest geven eerder ligt aan te veelvuldig bewateren dan uitdroging. Een slimmerik heeft iets bedacht dat opvalt, schattig oogt, betaalbaar is en blijft leven als je het onderdompelt in water. En zo kan je een weckpot met water en waarschijnlijk een aquariumplantje in een mini-pot en een paar plastic visjes erin kopen.

Geniaal- zo heb je voor betrekkelijk weinig geld een plantje dat je onmogelijk kunt laten verdrinken. Zeker als ze misschien wel van plastic zijn, net als de visjes. Het zijn in feite hele krappe aquaria. Heel geschikt voor op kinderkamers. Niet voor een woonkamer waarin een onhandige huisvrouw en een lompe hond rondbanjeren. Daarom koop ik maar geen gevulde weckpot. Uiteindelijk zal ik wel een verzameling cactussen gaan aanleggen. Dan zet ik in mijn agenda wanneer ik een paar druppels water op de bijna uitgedroogde aarde giet. Vaker dan een paar keer per jaar zal het niet zijn. Alleen plastic potplanten zijn makkelijker.

 

 

4 gedachten over “Dag 2841: Verzuipen

 1. Linda

  Vind echte planten toch leuker dan waterplanten, mits ze in een echt aquarium staan..wie weet gaat t hartstikke goed met je Yukka.. ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ga zo’n waterplantje ook niet kopen. Maar mijn oog viel erop en ik dacht gelijk: die kan zelfs ik onmogelijk verzuipen!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>