Dag 2842: Op de markt

IMG_0121

Blaze en ik lopen iedere dinsdag over de markt. Gewoon omdat het kan. Boodschappen doe ik er niet, want zelfs als we daarna recht op huis aan gaan, is het nog een half uur terug lopen. Dat trek ik niet met een tas vol fruit, vis of hondentraktaties. Maar volgende week stop ik even een katoenen draagtasje in mijn handige schoudertas die helaas van wat kwetsbaar materiaal is gemaakt. Vandaag keek ik namelijk om me heen terwijl we rondliepen. Inmiddels weet ik wel dat Blaze geen eierkoeken afpakt van klein grut dat ermee loopt te wapperen.

Normaal loop ik de snoepkraam met gezwinde tred voorbij. Straks zwicht ik weer voor groene erwten of zuurstokken. Nou, sinds een paar uur weet ik in ieder geval dat ik NOOIT meer van die grote zakken Engels Drop hoef te kopen. Want de snoepkraam verkoopt redelijk royale verpakkingen van mijn favoriete soorten van de licorice allsorts. Dat zijn de gummi-achtige platte ronde met roze of blauwe balletjes. Hiervoor kocht ik kilo’s drop en tot mijn schande at ik de rest nog meestal op ook.

Terwijl ik de andere snoepjes gewoon vies vind. Alleen die platte vierkantjes van een laagje drop tussen laagjes suikergoed kon ik wegwerken. Die kokosrondjes vind ik smerig, net als die dropstaafjes die zo zacht zijn dat ze tussen je tanden blijven plakken. Als zo’n dropstaafje gevuld is met witte prut gaat het nog wel. Maar ik kocht die zakken dus alleen voor mijn geliefde roze en blauwe snoepjes. Die -eerlijk is eerlijk- eigenlijk net zo vies zijn als de rest. Ze smaken naar niks, hoogstens kan je ervan zeggen dat ze zoet zijn.

De bakjes vol snoep zijn niet eens zo duur: 3 voor €5. Maar ja, nu moet ik niet iedere week op de markt gaan winkelen. Want ik wil me niet ongans eten aan al dat lekkers en het risico lopen dat ik het straks niet meer lust. Wellicht kan ik smakelijke appels voor in de appelcake kopen, of een heerlijk visje. Of gewoon iets waarop Blaze kan knabbelen. Shoppen doe ik bijna niet sinds ik een hond heb, want huisdieren mogen bijna nergens naar binnen. Daar heb je op de markt natuurlijk geen last van. Dus misschien neem ik maar eens een handig rugtasje mee als we op dinsdag gaan wandelen.

6 gedachten over “Dag 2842: Op de markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>