Dag 2843: Vakantiewerk

IMG_9550

Toen ik op het voortgezet onderwijs zat, heb ik slechts een enkele keer vakantiewerk gedaan. Staand op een omgekeerd groentekistje moest ik een aantal tomaten in een buis gooien. Aan de andere kant van die buis werden de tomaten opgevangen en in een netje gedaan. Die verpakkingen kwamen dan zo in de supermarkt te liggen. Hoeveel ik ermee verdiende, weet ik niet eens meer. Ach, ik viel gewoon in voor het zusje van een vriend en zij werd boos toen ze er achter kwam dat ik haar zeer kortstondig had vervangen. Daar ging mij carrière in de tomaten.

Mijn zusjes daarentegen werkten zich iedere schoolvakantie rot. Mijn broertje vast ook. De enige luilak was ik. Tja, ik was gewoon erg tevreden met wat ik van mijn ouders kreeg en ik werkte niet voor een uitgebreidere garderobe of andere luxegoederen. Zo zit ik nog steeds in elkaar. De tering naar de nering zetten- ik sta niet te schelden, maar ik pas mijn uitgaven aan als ik meer of minder binnenkrijg. Een jaar lang had ik een tientje per maand te besteden en dat ging best. Toegegeven, Ronald betaalde mijn nagellakjes. Maar ik heb het kopen van kleding werkelijk niet gemist.

Mika heeft de vorige zomervakantie veel gewerkt en dus ook veel verdiend. Alles is omgezet in kleding en een deel van die kleding is allang weer doorgegeven aan een ander kind. Nadat hij eindexamen had gedaan, besloot hij deze zomer te gaan luieren. Ook goed. Van ons hoeft hij niet te werken, maar dan moest hij het met zijn kinderbijslag doen. Toch stopten we hem soms wat toe als hij een kapsalon ging eten met vrienden. Maar we hebben geen kleding voor hem betaald. Dat was ook niet nodig, want hij kreeg voor zijn slagen veel geld van oma en een tante.

Hij heeft slechts één avond  de handen uit de mouwen gestoken in het restaurant van de oma van Blaze. Wat mij betreft had hij wat vaker gewerkt als vakkenvuller of zoiets.  Of omdat hij een fiets heeft als bezorger van ongeadresseerde post. Overal in de brievenbus duwen wat zijn ouders niet willen hebben. Blijkbaar is het een zware baan, want ik zie af en toe tijdens het wandelen dat men hele gesealde pakketten met reclamemateriaal in de bosjes gedumpt heeft. Behalve dat het milieuvervuiling is, heeft de bezorger zich niet aan de regels gehouden. Het is schofterig en ik heb liever dat mijn kind geen vakantiewerk doet dan dat hij zijn werkgever op die manier in de maling neemt.

4 gedachten over “Dag 2843: Vakantiewerk

 1. Linda

  Nou hé, zie ik hier ook af en toe liggen..gooi t dan in de container, valt t ook niet op dat t niet bezorgd is..is mijn dochter ook mee begonnen, folders rondbrengen..je verdient er niet veel mee, maar het begin is er..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het lijkt me een zwaar baantje- al dat gesjouw. En moet de bezorger zelf de door de brievenbus te gooien pakketjes maken? Inderdaad, tegenwoordig staan overal papiercontainers. Dom dat ze daar de boel niet in smijten.

   Reageren
   1. Linda

    Ze worden in plastic bundels bezorgd, dus dat hoeft niet meer..vroeger moest je dat zelf doen..later ging ze de krant bezorgen, elje dag, dat verdiende stuk beter.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>