Dag 2846: Burendag

IMG_0186

Vorig jaar of misschien wel het jaar daarvoor kregen we opeens een presentje van de Postcodeloterij. Je weet wel wel, die loterij waaraan iedereen meedoet omdat je niet de enige armoedzaaier wilt blijven als er straks een straatprijs op je postcode valt. Om een vage reden doet Ronald mee met maar liefst twee loten. Die had hij trouwens al voordat hij zich realiseerde dat hij tussen nekjes woont die hem het licht in de ogen en vast ook een fikse geldprijs niet gunnen.

De twee pakken koffiekoekjes waren binnen twee dagen op, de twee sets van twee koffiekopjes leven nog steeds en zitten ongebruikt in de kast omdat wij espresso drinken en de kaartjes waarmee je iemand kunt uitnodigen om gezellig bij je op de koffie te komen, liggen ergens in de kast omdat ik weggooien zonde vind. Zoals iedereen wel zal begrijpen, werd deze supergezellige actie gesponsord door de bekendste koffiebrander van Nederland.

Dit jaar besloot men over te gaan tot een mailbombardement. Op 23 september aanstaande is het dus weer Burendag. Brrrr, opeens kreeg ik het gevoel alsof ik in Siberië was beland. Daar moet ik toch potverdorie niet aan denken. Alsof ik uitgenodigd zou worden. Onze buurtjes zijn niet slim genoeg om ongewenste gasten uit te nodigen in de wetenschap dat die mensen toch verstek zullen laten gaan. Dat is trouwens mijn tip als je die ene collega die met niemand een goede band heeft niet op je verjaardag wilt hebben terwijl de rest wel aanwezig zal zijn. Gewoon uitnodigen- kan die persoon later ook niet zeiken dat hij of zij niet uitgenodigd was.

Wij zien onszelf niet snel in een bedompte huiskamer vol met nekjes zitten. Zal je zien dat men tijdens het roddelen per ongeluk begint over gevaarlijke honden. Nee, als een eventuele uitnodiging zou komen, weet ik wel wat ik ga RSVP-en. Of ik zal meedoen aan de actie waarbij je kans maakt op een rolkoffer waaraan ik geen cent zou uitgeven omdat ik niet met een reclameuiting wens te lopen? Welnee, zodra ik op nee geklikt heb, verschijnen allerlei vragen en wordt de vragenreeks afgesloten met de mededeling dat je pas meedingt naar de prijs als je benaderd wilt worden door telemarketeers.

Maar ja, ik ben wel dol op gratis. Werk ik de reclame op de rolkoffer gewoon weg met Barbapapa stickers. Proppen we het ding vol met warme kleding en gaan we met het gezin een dagje Timboektoe doen. We missen dan wel de gezellige koffielucht die volgende week zaterdag in de straat hangt en het geanimeerde geroezemoes bij waarschijnlijk de übernekjes. Als de loterij op een dag met meer dan koffieleutzooi over de brug komt, gaan wij pas gezellig doen. Zonder koffie, maar met een paar alcoholhoudende drankjes en wedden met gratis inleg- hoe laat komt de klacht wegens burengerucht met als tie-breaker hoeveel gordijntjes bewegen als er een smurf voor de deur staat.

4 gedachten over “Dag 2846: Burendag

  1. Linda

    Zou ik ook niet doen .zat er van de week nog aan te denken, over die buren dag..hier ook niet echt van toepassing, maar bij jullie al helemaal niet..vraag me af waar dat nog wel kan..als t alleen op een geplande dag kan, goeie buren zijn, sla mij dan maar over!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>