Dag 2855: 25 Songs, 25 Days (15)

IMG_0366

Meezingen doe ik graag, maar omdat geen enkele huisgenoot daar vrolijk van wordt, zing ik meestal als ik alleen ben. Want ik kan namelijk niet zingen. Eigenlijk zou ik met K3 mee moeten kwelen, dat kan ik net aan. Maar ik leg de lat graag hoog, belachelijk hoog zelfs. Want als iets of iemand me uitnodigt tot meezingen, is het de beroemdste aria van de Koningin van de Nacht wel. Veel te hoog gegrepen voor dat dunne stemmetjes van mij dat ook moeite heeft toonvast te blijven. Er zit geen coloratuursopraan in mij verborgen.

Der Holle Rache kocht in meinem Herzen- wie de klassieker Amadeus heeft gezien, kent deze aria uit Die Zauberflöte wel. Vol met nootjes die niet voor iedereen weggelegd zijn. Het heeft me ook veel moeite gekost om de mooiste uitvoering te vinden. De eerste die ik kocht was er eentje met Luciana Serra. Toch is dat niet de mooiste die ik op YouTube tegenkwam. Dat is namelijk van de mij volslagen onbekende Patricia Petibon. Van haar ga ik een album kopen, heb ik besloten. Onder haar uitvoering van de moeder die haar dochter tracht over te halen een moord te plegen, heb ik een filmpje gezet waarin meer sopranen hun kunsten laten horen.

6 gedachten over “Dag 2855: 25 Songs, 25 Days (15)

  1. Linda

    Jemig wat kunnen die mensen met hun stem..moet je eerlijk zeggen, met beeld erbij is het beter te luisteren dan als ik het op de radio zou horen! Dan ben ik bang dat het op m’n zenuwen zou gaan werken. Maar blijf t knap vinden.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>