Dag 2964: Gameboy

08C5958E-78E8-4404-AEA4-55B80662F28A

Zo, nog dit jaar hoef ik geen Tetris Blitz meer te spelen op mijn tablets en telefoon. Want er komt een nieuwe uitgave van de aloude Nintendo Gameboy Classic uit. Niet gemaakt van grijs plastic, maar van aluminium, schijnt het. De vernieuwde versie is ook nog eens oplaadbaar. Vroeger heb ik weleens gespeeld tot de batterijen op waren. En mijn duimen gevoelloos waren geworden. Als ik in bed lag, zag ik de blokjes nog vallen en meende ik het muziekje ook te horen.

Lang heb ik getwijfeld of ik er eentje tweedehands zou aanschaffen en nu ben ik blij dat ik het niet gedaan heb. Het spelletje dat ik graag speel, past trouwens gewoon in de nieuwe. Het is online nog steeds te koop. Want helaas ben ik alles kwijt. Ronald ontkent het nog steeds, maar ik weet zeker dat hij het koffertje met mijn Gameboy en enkele spelletjes weg heeft gegooid. Net als mijn kledingrek en mijn LEGO verzameling. Maar daar gaat het even niet over.

Echt, ik zit nu al uit te kijken naar het moment dat ik een spiksplinternieuwe Gameboy in mijn handen heb. Want de Blitzversie ben ik een beetje zat. Je hebt namelijk maar twee minuten om het spel te spelen. In de originele versie kon je bijna oneindig doorgaan en ik had dan ook een record waar ik hartstikke trots op was. Maar ja, destijds was er nog geen internet en wie weet waren er wel miljoenen die een hogere topscore hadden.

Laten we maar hopen dat het geen vervroegde 1-april-grap was, want ik zie mezelf al met een nieuwe Gameboy op de bank zitten, zachtjes meeneuriënd met het vrij irritante muziekje. Daar gaan Ronald en ik over bakkeleien- hij kan het vast niet langer dan vijf minuten aanhoren. Mika zal zich suf lachen om het nogal ouderwetse spel. Hij zal wel zeggen dat het iets is voor oude mensen en daar heeft hij natuurlijk hartstikke gelijk in.

4 gedachten over “Dag 2964: Gameboy

    1. Pippi Bericht auteur

      Die nieuwe Gameboy gaat er komen hoor. En LEGO koop ik wel weer als ik een kleinkind heb. Nu niet, want het is hartstikke duur en ik zit niet te wachten op een nieuwe “verslaving”.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>