Dag 3001: Bescherming

9CEEF5C1-A4AA-406B-8F29-72E637503468

Twee zwagers kwamen hier hoofdschuddend binnen. Jeez, El, wat woon je hier tussen de idioten! Dat wist ik natuurlijk al, maar ik wilde wel even weten waarom deze twee familieleden dat ook hadden gemerkt. Nou, ze waren hier om de verjaardag van Mika te vieren en dat doen we graag in het wokrestaurant om de hoek. Wij hebben een fijne carport, maar onze visite moet de auto kwijt op een parkeerterrein. Daarvan hebben we er drie. Maar de meeste gezinnen beschikken over meer dan één auto, dus wil het rond etenstijd nog weleens druk zijn op de parkeerplekken.

Mijn zwagers hadden hun auto netjes neergezet en werden als dank getrakteerd op vuile blikken van buurtbewoners. Het Vol=vol  en Eigen volk eerst straalden van de boze gezichten, hoorden we. Een parkeerplaats is hier heilig. Het liefst reserveert men een plek met een handdoek of zo. Als er onbekende mensen komen die op hun parkeerplaats parkeren, zijn de rapen gaar. Zou men mijn moeder en zussen goed hebben bekeken en bedacht hebben dat ze met mijn familie te doen hebben? Zoveel bruine mensen wonen hier namelijk niet en ik heb me flink geërgerd aan de blikken toen ik met Antilliaanse neefjes liep.

Ronald ging keihard lachen, want hij zoekt het niet zo snel in de racistische hoek. Welnee, snapte ik dan niet dat het kwam omdat men heel snel doorhad dat het niet om nieuwe buurtbewoners ging omdat onze zwagers in een splinternieuwe Porsche en BMW rijden? Ja zeg, dat is toch belachelijk? Maar er zat wat in, want enkele parkeerplekken zijn opgeeist door een werkloze die er enkele sloopauto’s heeft gedeponeerd. Dan blijft er weinig over voor bezoekers.  Goed, we hebben er die avond over gesproken en toen deelde mijn moeder mee dat ze het niet prettig vindt dat ik in deze buurt woon.

Het liefst heeft ze natuurlijk alle kinderen om haar heen. Ze boft, want eentje woont om de hoek, een ander is een paar minuten onderweg met de fiets en eentje komt toch liever met de auto. Twee wonen verder weg en ik het verst. En juist mij wil ze het liefst beschermen. Want ze is zich rot geschrokken van mijn verhalen over de nekjes. Zelf denk ik dat ze te laf zijn om mij in mijn gezicht te vertellen wat ze van mij vinden en ik ga er al helemaal niet van uit dat men mij fysiek gaat aanvallen. Laten we wel wezen: ik loop ook zelden alleen over straat. En ‘s avonds ben ik altijd met een hond.

Toch is het wel een dingetje, hoor. Hoe bescherm je je tegen gekken? Op Dumpert heb ik al een filmpje gezien van een vrouw die meende zich te moeten wapenen tegen grofgebekte lieden met hun opdringerige loslopers. Ze had een camera op een soort harnas bevestigd om alles te kunnen filmen, maar ze was ook van plan haar hond van een muilkorf te voorzien. Het arme dier had nog nooit iemand lastiggevallen, maar de eigenaar was doodsbang dat haar hond de schuld zou krijgen als er een losloper gebeten werd.

Er is een aanlijnplicht die alleen niet geldt in losloopgebieden. Maar de paniekerige agent die BAM heeft laten weghalen, gaf al aan dat het in de praktijk niet zo werkt. Alleen zogenaamd gevaarlijke honden moeten aangelijnd zijn- de rest mag zijn of haar goddelijke gang gaan. Het schijnt vastgelegd te zijn dat de losloper in principe schuld heeft als er gehapt wordt, maar ik moet het nog zien. Daarbij kan het best zo wezen dat de politie dat ook vindt, maar dan hebben we nog altijd de vijandigheid van nekjes. Die zien dat niet zo, want zij hebben fijne gezinshonden.

Eén van de agenten die bij de zitting was, vertelde ons dat hij ooit een hond had moeten neerschieten. Die hond was een recidivist die al meerdere honden beschadigd had en tekeerging op een plek waar op dat moment meerdere kinderen rondliepen. Hij moest schieten, maar voelde zich er lange tijd niet goed onder. Hij vertelde ook dat hij eens aangevallen was door een hond en dat hij een vreselijke wond had. De schuldige? Een Labrador. Hoogstwaarschijnlijk was de agent er vanwege het voetbaldossier van Ronald, maar zijn collega en hij leken oprecht geïnteresseerd in onze kant van het verhaal.

Goed, we krijgen BAM terug. Maar dan beginnen de slapeloze nachten van mijn moeder. Ze is dolblij dat ik besloten heb ook een camera te dragen. Dat BAM een muilkorf moet, vindt ze vervelend voor hem. Maar het zou nekjes een gevoel van veiligheid kunnen geven. Dat is althans de bedoeling, maar wij denken dat zij alleen blij zijn met een dode BAM. Dus wat kan ik doen om BAM en mijzelf goed te beschermen tegen gevaarlijke gekken? Gewoon doorlopen natuurlijk en poep hebben aan hun voelbare vijandigheid. Ze voelen zich gesteund door een foute agent, maar ik reken niet op lynchpartijen hoor.

Mocht het allemaal toch enorm tegenvallen: ik heb een plan B. Een steekvest is zo gekocht en we vinden er ook wel eentje voor BAM. Want ik ben natuurlijk die jongens met hun messen niet vergeten. De politie heeft hun aanwezigheid onder het tapijt geveegd, maar zodra ik op straat ga gillen dat er een Stafford loopt, doen ze een greep uit het messenblok en rennen ze naar de plek waar ze spanning en sensatie verwachten. BAM heeft een keiharde schedel, maar in de kringloopwinkel zag ik vandaag twee leuke zwartfluwelen paardrijcaps. Kopen? En wat dacht je van een drone die mij en mijn hondje volgt?

Haha, ik zie me al over straat trippelen met een oortje in en een stem die zegt dat ik even op moet letten omdat er mensen aankomen die mij op de begrafenis van de buurvrouw, nog voor het incident, negeerden of minachtend aankeken. Moet ik voor de zekerheid pepperspray in de hondenuitlaattas stoppen en een scheidsrechtersfluitje pakken als ik het niet vertrouw? Mijn moeder vindt alleen een bodyguard afdoende, maar daar beginnen we niet aan. Voorlopig laat ik het bij een camera. En een nieuw YouTube account . Of zal ik me laten chippen en mama een apparaatje geven waarmee ze mij kan volgen?

12 gedachten over “Dag 3001: Bescherming

 1. chucky1012

  Het is toch erg dat dit nodig is. Maar het is zo.
  Helaas.
  Nou nou een parkeerplaats opeisen dat openbaar is waar iedereen mag parkeren…
  Ja er zijn jaloerse mensen…

  Xx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ach, mensen, hun auto’s en de parkeerplaatsen waarvan ze denken dat hun naam erop staat. Burgerlijkheid ten top. Daarom zet Ronald zijn auto zo mogelijk altijd op de plek voor het huis van mijn moeders enge buurman :)

   Reageren
 2. Linda

  Hahahaha wat een maatregelen allemaal..maar denk dat een camera al een goed begin is..en een tekst, met Big Brother is watching you, op je outfit of bij BAM..zijn ze gewaarschuwd!

  Reageren
 3. Myrna

  Gezellige boel daar!! Ik zou er helemaal van over de zeik gaan. Mijn lontje is aan de korte kant en het haar groeit op mijn tanden. Ik weet niet of buren iets over de schutting kunnen gooien voor Bam , wees daar alert op ok? Ik had zo’n racist naast me wonen 20 jaar lang, de honden mochten pas de tuin in als ik mezelf ervan overtuigd had dat er niks lag dat zou kunnen duiden op vergif.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Niet te geloven dat zij zichzelf fatsoenlijk vinden hè. En maar mensen negeren of vuil aankijken omdat ze een ander soort hond hebben. Want dat nekjesgedoe is al veel eerder begonnen. En die agent die zo’n kwalijke rol heeft gespeeld door duidelijk te maken dat hij luistert naar leugens. Brrrr. We hebben het wel over iemand van het gezag, iemand die er moet zijn voor iedere burger.

   Reageren
 4. Tamara Cramer

  Gadver Gadver wat een nare zieke geesten daar. Helaas zijn ze overal. Nog steeds vind ik t moeilijk te accepteren dat er zoveel rotte mensen in de wereld zijn. Ik begrijp daar helemaal niets van en loop dat met regelmaat tegen aan.
  Een tijdje geleden heb ik te horen gekregen dat ik mijn normen en waarden aan moet passen. Want ik geef anderen het gevoel dat ze altijd te kort schieten in mijn ogen.
  Zucht.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is iets waar ik het ook moeilijk mee heb. Hoe moeilijk is het nou om te accepteren dat niet iedereen van dezelfde soort honden houdt. En dat een hoop ellende voorkomen wordt als iedereen de hond aan de lijn heeft en correcties geeft als de hond naar of opdringerig doet. Maar nee, de ander wil altijd lekker de eigen gang gaan, zonder enige verantwoordelijkheid. Die leggen ze bij mensen, op een manier die ik tiranniek vind. Jij je normen en waarden aanpassen omdat zij zich anders tekort voelen schieten? Dat is toch van de gekke!

   Reageren
 5. Francien

  Pfff erg dit.
  Lijkt wel of je nu nog geen rust hebt.
  Zou zeker een spray in je jaszak meenemen.
  En echt niet verhuizen ?
  Nou eerst bam maar naar huis en misschien valt t allemaal wel mee.
  Spannende week dit he !

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Welnee, we verhuizen pas als we belachelijk veel geld hebben. We laten ons niet wegpesten door een stel liefdeloze, boosaardige fatsoensrakkers. De camera komt er, maar de rest….. Ik zie me al in volle bepakking wandelen met welke hond dan ook. Het is zeker een spannende week en ik laat het snel weten als hij terug is. Hij gaat dan zo snel mogelijk naar de dierenarts voor een check-up en daarna beginnen we aan een hele mooie tijd.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>