Dag 3017: Ali

2018-03-16 13.55.56

Regelmatig zie ik op Instagram wat mensen zoal bij Ali Express hebben gekocht. Durfallen -of optimisten- kopen er zelfs kleding. Iets dat ik nooit durf. Misschien pas ik als ik mazzel heb in een westerse S, maar ik geloof er niks van dat ik mezelf dan ook in een Aziatische S kan proppen. En dan nog al die krantenartikelen met foto’s waarin je kunt zien dat de kleding op de site heel anders is dan wat je uiteindelijk thuisgestuurd krijgt. Ze maken doodleuk reclame met plaatjes van haute couture om dan een goedkope nepperd te verkopen. Wat ik er wel koop? Een heleboel hydrofiele doeken, nagelwielen en beschermfolie en mapjes voor smartphones en tablets. Die spullen zijn allemaal naar mijn zin gebleken en ze waren nog spotgoedkoop ook.

Er zijn mensen die besluiten niet bij Ali te kopen omdat ze vinden dat het zo lang duurt voordat de bestelling op de deurmat ploft. Dat klopt. Je moet geduld betrachten. Daarom neem ik voor iedere telefoon voor de zekerheid minstens drie beschermfolies. Een probleem vind ik die lange levertijd niet. Eerlijk gezegd vind ik het wel prima. Want soms bestel ik iets dat de volgende dag al geleverd wordt. Daar ben ik hartstikke blij mee hoor. Maar het is weleens goed om wat langer te wachten. Dan ben ik al bijna vergeten dat ik iets besteld heb en dan wordt er opeens op de voordeur geklopt door die aardige bezorger.

Meestal sta ik dan vol verbazing naar de bubbeltjesenvelop te kijken. Als je de foto hierboven ziet, kan je toch niet geloven dat deze post helemaal uit China komt? Het is alsof de verkoper het eigenhandig in een privéjet heeft gelegd en dat men hier in Nederland heel voorzichtig is omgesprongen met mijn bestelling. En dat terwijl de in dit land verzonden enveloppen regelmatig open worden gescheurd om er iets uit te jatten. Of de pakjes zien eruit alsof er flink mee gesmeten is. Het blijft een groot wonder dat alles ongeschonden in de hal beland. Daarom koop ik af en toe iets bij Ali.

Al tijden ben ik van plan er leuke stickers te kopen om mijn agenda mee op te leuken. Of stempels met stempelkussens in de schattigste kleurtjes. Omdat ik niet creatief genoeg ben voor een bullet journal is er veel moois dat ik rustig kan laten liggen. Maar er is dan weer heel veel te koop om in een Filofax organizer te stoppen. Daar heb ik heel hebberig naar gekeken, maar tot nu toe kon ik alles laten liggen. Want mijn hele bureau ligt al vol met boeken van de kringloopwinkel. Als ik dan ook nog ga winkelen bij Ali slibt mijn huis helemaal dicht.

Hydrofiele doeken kan ik niet meer kwijt en inmiddels heb ik genoeg spullen om mijn telefoon en tablets mee te beschermen. Alleen die nagelwielen blijf ik met enige regelmaat bestellen. Nu zijn er weer een paar pakjes onderweg. Als die over een paar weken komen, kan ik lekker  gaan swatchen, want ik loop enorm achter. Er is nog één ding dat ik graag zou willen kopen in die fijne webshop: balletschoentjes van zwart satijn. Die zijn dus nergens te koop. Maar ik bedenk me net dat je in winkels voor bruidskleding satijnen schoenen in iedere gewenste kleur kunt laten verven. Dus straks maar even naar schoentjes en textielverf zoeken.

2 gedachten over “Dag 3017: Ali

 1. Linda

  Heerlijk hè heb zelf ook wat bestellingen lopen en blijft een verrassing wanneer het komt! Maar koop ook alleen voor kleine prijsjes, dan kan je niet zo’n grote buil vallen..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat doe ik ook. Vooralsnog is alles netjes aangekomen en ben ik iedere keer weer tevreden over de kwaliteit.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>