Dag 3055: Scheiße

2018-04-13 18.38.49

Vroeger vond ik hem stoer, die Schimanski. Toen al begreep ik best dat een twintig jaar oudere man met snor eigenlijk mijn type niet zou moeten zijn. Maar toch- ik had een zwak voor hem en ik geloof niet dat ik veel andere afleveringen van Tatort met een andere Hauptkommissar heb gezien. Dus toen ik laatst een box met zes afleveringen van Tatort  en de spin-off Schimanski in de kringloopwinkel om de hoek zag liggen, gaf ik er mijn laatste vijf euro aan uit. En daarna ging ik op zoek naar een oude laptop zodat ik naar Schimanski zou kunnen kijken als Ronald naar voetbalwedstrijden ging kijken.

De afgelopen vier dagen had Ronald middagdienst en toen ben ik begonnen aan de kijklijst van bijna vijftig afleveringen. De eerste stamt uit 1981, de laatste uit 2013. Nou, dat was genieten hoor. Erg bijzonder zijn de plots niet, maar dat is geen verrassing. Wie tegenwoordig naar een aflevering van een serie kijkt, merkt ook dat het verhaal snel afgelopen moet zijn en dan kan het niet al te ingewikkeld wezen. Daarom kijken Ronald en ik het liefst naar series met minstens tien afleveringen, dan duurt het lekker lang voordat de boef ontmaskerd wordt.

De DVD’s hebben ondertiteling en dat is best handig. Want nadat ik ook enkele episodes op YouTube bekeek, merkte ik toch dat mijn Duits niet erg goed is. De verhalen kan ik volgen, maar ik mis weleens een detail. Maar de hoofdlijn is duidelijk en snap ik waarom de dader het gedaan heeft. En laten we wel wezen: ik kijk ook om Schimanski. Want bij nader inzien is het toch wel een erg aantrekkelijke man. Ondanks die smoezelige jas, die veel te lichtgekleurde spijkerbroek en die snor.

Tegen Ronald zeg ik het maar niet, want die gaat gelijk zeuren omdat ik hem heb verboden een snor te laten staan. Ook hou ik maar stil dat ik erg heb moeten lachen dat de filegeparkeerde bolide van Schimanski over de stoep reed om twee auto’s verder de weg op te knallen. Dat zie ik mijn eigen man namelijk liever niet doen.  De scene met die mooie rode koelkast waar alleen blikjes bier in zaten, werkte eveneens op mijn lachspieren terwijl het natuurlijk zo lollig niet is. Maar de commissaris rookt dan weer niet.

Wat me na het bekijken van enkele afleveringen opviel: Schimanski en zijn collega Thanner zijn nogal aanrakerig. Gewoon vriendschappelijk en dus niet zo macho als je zou verwachten. Ook  zag ik tot mijn verbazing dat Schimanski soms zeer schaars gekleed is en zelfs zonder kleding te bewonderen is. Dan kijk ik echt niet weg hoor. Inmiddels heb ik begrepen dat Schimanski zo de eerste was die te pas en te onpas Scheiße! uitriep. Dat schijnt tot veel klachten te hebben geleid. Tja, mij viel het pas op nadat ik erover gelezen had.

Nu heb ik nog heel veel afleveringen te gaan voordat ik alle afleveringen gezien heb. Die heb ik helaas niet allemaal op DVD, dus moet ik de rest op YouTube, dus zonder ondertiteling, bekijken. Het is goed voor mijn Duits, zullen we maar zeggen. Misschien ga ik daarna eens kijken of ik nog ander werk van Götz George, want zo heet de acteur die Schimanski speelt, kan vinden. Op een gegeven moment is het dan afgelopen, want de altijd het aankijken waard gebleven acteur is bijna twee jaar geleden overleden. Scheiße.

2 gedachten over “Dag 3055: Scheiße

 1. Linda

  Begrijp wat jr bedoelt, is niet verkeerd, die man..net als hordes vrouwen gek waren van Magnum! Toen was dat woord nog een lelijk woord, nu is het beschaafd…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Blijkbaar gaat het mij niet om de snor, want van Magnum kreeg ik het nooit warm. Wel een leuke man hoor, maar niet echt sexy.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>