Dag 3099: Computerspelletje

2018-05-27 17.54.42

Het gaat goed met het opruimen van het huis. Eergisteren hebben Ronald en ik de inhoud van maar liefst zes vakken van een open kast weggegooid. Dat moest, want we willen geen kast meer achter de bank. De open kast met melamine staat nu tegen de muur met CD’s en de kastdelen die daar eerst stonden, staan nu in de keuken. Er is een en ander naar de kringloopwinkel gegaan, maar er is ook veel in de ondergrondse vuilcontainer geworpen.

Eén van de vele dingen die zijn weggegooid, was een kapotte walkman. Die kon ik best gebruiken als ik de twee delen met een paar brede elastieken vastzette, maar ik heb het ding al decennia niet meer gebruikt. Zal je net zien dat ik een half uur later een muziekcassette uit een naar de kringloopwinkel te brengen tasje plukte. Verdorie, het was de laatste die ik ooit kocht. In 1984 kwam Aural Sculpture van The Stranglers uit en die kocht ik op cassette, want daar zat een computerspelletje bij.

Computerspelletje- wat een ouderwets woord. Tegenwoordig is dat een game. Het stomme is dat ik het spel nooit heb kunnen spelen, want ik had niet zo’n computer waar een bandje in moest. Maar blijkbaar moest ik het gewoon hebben. Het is nu 34 jaar in mijn bezit en opeens ben ik toch wel benieuwd om wat voor spelletje het gaat. De band een beetje kennende, zou het de bedoeling kunnen zijn dat je journalisten te lijf gaat of zo.

Wie de eerste spelcomputer nog heeft en wil weten wat er op dit bandje staat, mag het hebben. De muziek stelt niks voor, heel suf allemaal voor een band die 40 jaar geleden voor een hoop tumult kon zorgen. Als ik er nog naar wil luisteren, onderneem ik wel een zoektocht op Spotify. Zojuist had ik het er nog met Ronald over en hij denkt dat het spelletje niet veel geavanceerder zal zijn dan Pong, dat tennisballetje dat tegen een muur geslagen moet worden. Iets waarmee je bij Mika niet aan hoeft te komen dus.

4 gedachten over “Dag 3099: Computerspelletje

  1. Linda

    Oh ja dat was ook het 1ste spell wat wij op de oude beeldbuis konden spelen..was toen heel wat, maar stelde niks voor. :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>