Dag 3197: Wie betaalt de veerman?

2018-09-03 17.20.27

Bij de kringloopwinkel om de hoek vind ik de leukste DVD’s. Meestal betaal je daar een euro per schijfje en boxen zijn altijd relatief goedkoper. Bijna iedere dag ga ik wel even kijken, want het aanbod wisselt redelijk snel. Een paar keer ben ik met geweldige koopjes huiswaarts gekeerd. Toen ik deze serie op DVD zag, nam ik ‘m gelijk mee. Want dit is verdorie jeugdsentiment! En toch wist ik me nog weinig te herinneren en daarom ben ik vrij snel begonnen met kijken.

Het staat al met grote letters op de voorkant: voor deze serie bleef men in 1978 thuis. In dat jaar was ik 16, 17 jaar oud. Op die leeftijd keek ik nog met mijn ouders naar dezelfde televisieprogramma’s. Hoeveel televisiezenders zouden we in die tijd tot onze beschikking hebben gehad? Niet erg veel, dus ik denk dat mensen van mijn leeftijd wel bekend zijn het Wie betaalt de veerman?

De serie omvat acht delen en alles speelt zich af op Kreta. Daar ben ik helaas nog nooit geweest. De omgeving ziet er prachtig uit. Er zijn mooie beelden van de pittoreske dorpen en de  zee. Maar het gaat natuurlijk over de avonturen van de hoofdpersonen. Het draait om de Engelsman Alan die 30 jaar eerder op Kreta bij de partizanen gevochten heeft. Hij kreeg daar de naam Leandros en hij had er ook een liefje. Maar goed, hij keerde terug naar Engeland en bouwde daar een bestaan op.

Maar hij gaat uiteindelijk terug en vindt daar een oude vriend. Die vertelt hem dat de geliefde van weleer al een tijdje niet meer leeft. Leandros blijkt een dochter, schoonzoon en kleinkind te hebben en natuurlijk wordt hij verliefd op de vrouw die de zus van zijn voormalige vriendin is. Hij wil voorlopig niet onthullen wat zijn verhaal is en dompelt zich onder in het leven op het eiland. Dat gaat erg voorspoedig. Maar er zijn natuurlijk kwaadaardige mensen die hem zo snel mogelijk weg willen hebben.

Anno 2018 zou zo’n verhaal heel anders uitgesponnen worden. Toen was het vrij gezapig. In enkele aflevering kwamen de gemene streken van de vijanden van Leandros nauwelijks aan bod. Het gaat dan over de vriendschappen die hij opbouwt. Je gaat op een gegeven moment zelfs denken dat er helemaal geen dramatisch hoogtepunt komt. Maar uiteindelijk gebeurt het wel en vooral de laatste aflevering levert kippenvel op.

Ronald heeft een aflevering meegekeken en hij vond er niets aan. Alles ging hem veel te langzaam. Dat snap ik wel. Maar hij heeft dan ook geen oog van de wonderschone kleding van Annika, de andere hoofdpersoon. Het haar en de make-up is wat ouderwets, maar die kleding…. Als iets goed ontworpen is, blijft het altijd mooi. Wie het ook wil zien, kan alles ook op YouTube bekijken.

2018-09-03 17.20.36

10 gedachten over “Dag 3197: Wie betaalt de veerman?

  1. Linda

    Ken de titel wel, maar nooit gezien..je moet voor die oude series wel geduld hebben, heb dat eerlijk gezegd ook niet..of het moeten series zijn uit de tijd van de mooie lange jurken enz, zoals Sissi.. ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>