Dag 3220: Kaarsenverzameling

2018-09-25 15.58.59

Als ik thuis ben, brandt er een kaars naast de urn en foto van BAM. Eerst zeg ik iets aardigs tegen hem en raak ik zijn gezicht op de foto aan en dan steek ik de kaars aan. Op die manier gaan er heel wat kaarsen doorheen. Natuurlijk kan ik die gewoon in allerlei winkels aanschaffen, maar ik maak er een sport van om alles bij kringloopwinkels te kopen. Het is een stuk goedkoper en je vindt nogal eens kleuren die je anders nooit bij bijvoorbeeld de HEMA aantreft.

Toen we afgelopen zaterdag in het ouderlijk huis waren, vond één van mijn zusjes een doos  met smoezelige witte en iets vergeelde kaarsen. Ze gaf ze aan mij, want ze weet dat ik ze altijd kan gebruiken. Deze maak ik maar snel op, want ze zien er niet zo mooi uit. Overigens ben ik er wel heel blij mee, want het is zo fijn als je voor weinig of niets weer kaarsen in de speciale bak kunt zetten. Ze liggen niet altijd in de kringloopschappen, dus als ik iets zie, gaat het gelijk mee naar huis.

Gisteren vond ik weer drie zakken met mooie kaarsen. Mijn verzameling is op dit moment redelijk groot, maar als ik morgen weer iets tegenkom, zal ik het niet laten liggen. Nadat ik alles opnieuw gerangschikt had, was er plek genoeg voor de nieuwe aanwinsten. In de bak zijn alle kleuren vertegenwoordigd- ik vind alles best en ik weet zeker dat BAM geen favoriete kleur had. Hij vulde ons leven met licht en warmte en daarom staat er altijd een kaars op de schoorsteenmantel.

8 gedachten over “Dag 3220: Kaarsenverzameling

 1. Linda

  Jeetje wat een hoop..die witte worden gauw gelig..hier gaan net de laatste 3 in de kandelaars en dan gaan we over op alleen waxine lichtjes..die vind ik wat veiliger, ben altijd bang dat zo’n lange kaars uit z’n voetje valt..en de kat vind ze ook erg interessant, hij wil ze uitslaan

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, ik brand alleen kaarsen en waxinelichtjes als ik thuis ben, want je weet maar nooit. Die lange kaarsen gaan vaak met een passing- net een klein cupcake vormpje van aluminium- in een stevige metalen kandelaar. Die kat! Wij stopten met kerstbomen toen de katten de eerste ballen er enthousiast uit mepten 🙂

   Reageren
 2. Myrna

  Wat een grote zakken kaarsen. Groot gelijk dat je ze gescoord hebt. Ik heb moeite de kaarsen recht in hun houder te plaatsen waardoor mijn hele vensterbank onder het kaarsen vet zit. Maar ik hou er wel van. Ik kan niet zonder kaarslicht. S ochtends als toob en ik wakker zijn en het is nog donker en we zijn net terug van onze wandeling steek ik altijd een fijne geurkaars aan !! Heerlijk.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Kaarslicht is zo gezellig! Kan me goed voorstellen dat je een (geur)kaars brandt als je thuiskomt met Toby. Je verhaal over kaarsvet op de vensterbank heeft me geïnspireerd. Vanavond meer!

   Reageren
   1. Myrna

    Ik zag je artikel!! Ik moest zo lachen, dat dus!!!! Ik zag het zelf niet eens zoals wel vaker ik iets niet zie. Tyler zei mam je kaars is helemaal aan het druipen over de vensterbank op de vloer. Ik heb een nieuwe geurkaars gekocht bij Trekpleister, een grote in mooi zwart glas met meerdere pitten , de geur heet pomegranete en kost 3.99 ! Aanrader

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ongelooflijk toch- soms zie ik het kleinste detail, mar als het me blijkbaar niet echt interesseert, zie ik van alles over het hoofd 🙂 Ik ga snel kijken in de winkel.

     Reageren
 3. chucky1012

  Ik ben zeer onhandig en bang dat lange kaarzen niet in de kandelaar rechtop blijven.
  Dus brand ik alleen geurkaarzen en vooral nu het eerder donker wordt en het ’s vonds kouder is.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Kaarsen blijven vaak goed zitten als je wat vloeibaar kaarsvet in de kandelaar giet. En ik blijf er altijd bij. Nou ja, ik ga weleens de was ophangen of zo.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *