Dag 3260: Waxinelichtjes

ptr

Iedere dag brand ik een kaarsje bij de urn en foto van BAM en er gaan op koude en donkere dagen soms wel tien waxinelichtjes doorheen. In de zomer was het zo heet dat we niet romantisch bij kaars- en waxinelicht televisie gingen kijken. Nu is het herfst, is het betrekkelijk koud en is het al vroeg donker. Dat vraagt om een hoop licht en warmte.

In het begin kocht ik om de paar dagen een zak kleine en een zak grote waxinelichten. Toen bedacht ik dat het handig zou zijn om een kleine voorraad aan te leggen. Toevallig had ik nog een leuk mandje bij de kringloopwinkel om de hoek gekocht en toen ik daar een paar weken geleden weer eens was, zag ik daar een mand vol waxinelichtjes staan. Die mand heb ik niet aangeschaft, de inhoud werd in een tas overgeheveld.

Nu hoef ik niet meer minstens eenmaal per week naar de supermarkt te rennen als de aluminium cups leeg zijn. Daar zit ik trouwens wel mee: er zijn tegenwoordig geen lichtjes meer zonder cup te verkrijgen. Vroeger wel- toen kon je gewoon kiezen. Je kreeg wel vette vingers van het uit de cups plukken van de lonthouders, maar om daarvoor nou iedere keer een splinternieuwe te nemen is eigenlijk te mal voor woorden.

Binnenkort maar eens wat winkels aflopen om te kijken of er cuploze waxinelichten te koop zijn.  Anders ga ik online winkelen. Overigens schijnt aluminium prima herbruikbaar te zijn, dus ik geloof dat ik me niet al te schuldig hoef te voelen. Al helemaal niet omdat de cups in de paarse kliko kunnen en dat ze er bij de vuilverwerking uitgeplukt worden. Dus ik hoef die dingen niet eens keurig gescheiden af te leveren bij de milieustraat.

Zojuist heb ik eens opgezocht of er nog meer mensen cuploze theelichten zoeken. Nou, dan kom je op fora waar mensen uitgekafferd worden omdat ze die dingen gebruiken. En men wordt uitgescholden omdat de eco oplossing een stuk duurder is en dat niet altijd gaat met een bescheiden budget. Van die rotopmerkingen werd ik zo misselijk van dat ik op slag besloot me niet druk te maken om aluminium cups die toch recyclebaar zijn. Zo, nu ga ik lezen op de bank. Eerst een paar theelichten in de brand steken en dan heerlijk ontspannen.

6 gedachten over “Dag 3260: Waxinelichtjes

 1. Cindy

  Ik word sowieso niet goed van alle rotopmerkingen die je her en der online leest. Men denkt tegenwoordig alles maar te kunnen zeggen wat ze denken. Maar goed, dat is een ander verhaal.
  Ben ook grootverbruiker van waxinelichtjes. Als ik al mijn houdertjes vul gebruik ik er 15 per avond, dus dat doe ik alleen in het weekend. Doordeweeks gebruik ik er dan een paar.
  Koop ze altijd bij Action, maar hou ook de aanbiedingen goed in de gaten elders.
  Weet niet eens dat ze eerst altijd zonder het aluminium cupje verkrijgbaar waren.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Leuk dat ik niet de enige ben die er zoveel theelichten doorheen jast :) Ik koop ze tegenwoordig bij Wibra, maar heb geen idee wat de prijs is. Toch maar eens in de gaten houden.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>