Dag 3270: Ziekenhuis

dav

Ronald werd dik twee jaar geleden op zijn werk getroffen door een niersteenaanval. Dat wist hij toen nog niet. De ambulance werd gebeld en onderweg weigerde het personeel hem af te zetten bij het ziekenhuis in onze woonplaats. Daar gingen te veel mensen dood zonder dat dat gezien hun ziektebeeld te verwachten was. Daarom was ik in eerste instantie bezorgd toen hij er eergisteren een röntgenfoto moest laten maken.

Hij is al wekenlang ziek en toen hij pijn op zijn borst kreeg, kwam hij op het idee toch maar eens langs de huisarts te gaan. Die verwees hem naar het plaatselijke hospitaal en ik ging de volgende ochtend met hem mee. Het viel ons op dat het baliepersoneel bijzonder vriendelijk was. Charme offensief, meende Ronald. Want ook dit jaar was het ziekenhuis niet terechtgekomen in de lijst van beste ziekenhuizen.

Het is ook geen echt ziekenhuis meer- er ontbreken allerlei afdelingen die bij een streekziekenhuis horen. Toen ik er meer dan een jaar geleden arriveerde met mijn gewonde vinger, werd ik dan ook direct doorgestuurd naar de havenstad. Eigenlijk doen ze op de eerste hulp niet meer dan paracetamolletjes uitdelen en pleisters plakken. Best een naar idee, want wat als je noodhulp behoeft?

Bij de huisarts heeft Ronald ondanks zijn afspraak dik drie kwartier moeten wachten tot hij aan de beurt was, in het ziekenhuis kon hij zo doorlopen. Sterker nog, hij werd halverwege de gang door iemand gehaald en ik heb in de wachtkamer nog geen spelletje op mijn telefoon kunnen doen. Nu is het afwachten wat hem scheelt. Voor de zekerheid heeft hij antibiotica gekregen en we hopen maar dat het inderdaad een longinfectie is.

Het is fijn, zo’n afdeling Radiologie in de buurt. Maar het ging toch bijna weer ergens een beetje fout. Bij het maken van zijn pasje vergat men te controleren of er meerdere huisartsen waren met dezelfde achternaam. De verkeerde werd ingevoerd en dat terwijl de onze er alfabetisch boven moet hebben gestaan. Laten we maar hopen dat men de foto’s goed bekijkt en de juiste gevolgtrekkingen maakt. Overmorgen weten we meer.

16 gedachten over “Dag 3270: Ziekenhuis

 1. Myrna

  Nou El vertrouwen kun je in zo’n ziekenhuis niet hebben toch ? Dat zoiets nog kan anno 2018.
  Ik duim dat alles goed is met Ronald , ook vreemd dat hij antibiotica krijgt terwijl niet eens bekend is wat er aan scheelt.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ze schijnen druk bezig te zijn om de boel weer op de rails te krijgen, maar ik ga zelf liever even met de metro naar een Rotterdams ziekenhuis.

   Reageren
 2. Linda

  Jemig, wat vervelend zeg..hoop dat het niet ernstig is..hoe is ie er zelf onder..want foto’s maken en roken, maakt het nogal spannend.. :(

  Reageren
 3. Cindy

  Jeetje, wat spannend! Hopelijk is het niks ernstigs, en idd “slechts” een infectie of ontsteking inderdaad.
  Inmiddels is hij gestopt met roken neem ik aan?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hopelijk is het slechts een ontsteking. En stoppen met roken? Als hij tussen zes plankjes ligt, schat ik. Dus nog even een compliment voor jou, want jij kon wel stoppen!

   Reageren
   1. Cindy

    Dank je wel. Roken is gewoon vergif voor je, dus voor mij was dat uiteindelijk motivatie genoeg om te stoppen. Jammer dat hij zijn gezondheid nog steeds geen voorrang geeft boven de verslaving…
    Weet ook hoe lastig het is om te stoppen hoor. Wil ook niet belerend overkomen.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik ben ook gestopt, dus ik begrijp precies wat je bedoelt. Helaas is het zijn beslissing en kan ik er niets aan bijdragen. Hij heeft zo zijn redenen om te vinden dat hij door moet gaan met roken. Slechte redenen hoor. Maar ja, ik heb ook zo mijn verslavingen.Maar melamine is alleen ongezond als je het opeet :)

     Reageren
     1. Cindy

      Haha, Melamine eet je niet op inderdaad. En een echte verslaafde zoekt altijd excuses om te blijven roken. Dat is het nicotine duiveltje. Ken hem ;-)
      En ook ik heb nog steeds mijn verslaving, cola zero! Maar hey, mag ik ook nog iets hebben haha. Rook niet meer, drink niet meer, eet (redelijk) gezond. En ik drink cola zero :-) Vroeger dronk ik liters gewone cola…

     2. Pippi Bericht auteur

      Cola zero is nog lekker ook. Maar liters gewone cola- dat zou ik echt niet wegkrijgen. Maar snoepen daarentegen kan ik niet laten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>