Dag 3288: KringloopDVD’s (1)

2018-09-25 17.31.30

In kringloopwinkels zie ik tegenwoordig zo’n groot aanbod dat ik met mezelf heb afgesproken dat iedere speelfilm of televisieserie waar mijn oog op valt iets bijzonders moet hebben. Het moet absoluut jeugdsentiment zijn of het moet iets zijn waar Mika ook naar kan kijken. Dus toen ik vandaag een box zag met drie Taxi films heb ik ze maar laten liggen. Die films waarin een jonge vent achterlijk hard rijdt in een mooie Peugeot ga ik niet nog een keer bekijken en mijn kind kan zijn tijd beter besteden.

2018-09-26 12.27.41

Led Zeppelin was al groot toen ik hun muziek ontdekte. En toen zij decennia later een concert gaven in een Brits voetbalstadion kon ik er niet heen omdat ik er de financiële middelen niet voor had. Dus zal ik het moeten doen met de legendarische opnamen die in 1973 zijn gemaakt. Dat is prima, want 45 jaar geleden zag Robert Plant er nog appetijtelijk uit.

2018-09-26 12.28.03

Ben ik de enige die deze film nog nooit gezien heeft? Misschoen zou ik Die unendliche Geschichte van Michael Ende eerst moeten lezen.

2018-09-28 12.07.42

Jeugdsentiment- voor mij zijn dat Zweedse films en televisieseries die voor kinderen werden gemaakt. Jammer genoeg heb ik de box met de eerste drie delen niet kunnen vinden. Zou ik de avonturen van die stoute Emil nog wel leuk vinden? Het maakt eigenlijk niet uit- ik moet de afleveringen zien en er achter komen hoeveel ik heb onthouden.

2018-09-28 12.08.02

Op dit moment heb ik pas drie Shrek films en ik ga maar eens op zoek naar andere verhalen die uitgebracht zijn. In dit deel verschijnt Puss In Boots en vanaf het moment dat ik hem zag, had ik een zwak voor Antonio Banderas. Wat natuurlijk nergens op slaat omdat je in Shrek 2 en de volgende delen alleen zijn stem maar hoort.

Mika was direct onder de indruk van die schattige Puss. Hij hoorde hoe meisjes in de bioscoop reageerden toen die grote kijkers van het scherm spatten. Nog jarenlang keek hij net zo als hij iets graag wilde. Af en toe doet hij het als ik het heel lief vraag. De laatste tijd Netflixen we regelmatig samen en ik moet maar eens gaan voorstellen dat we drie Shrekfilms gaan kijken.

ptr

 

Bijzonder aantrekkelijk ziet de cover er niet uit, maar ik heb ooit ergens gelezen dat dit een goede film is. Ook gekocht omdat ik dol ben op Franse films en ik deze voorliefde deel met Ronald.

2 gedachten over “Dag 3288: KringloopDVD’s (1)

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik ga gauw weer naar Shrek kijken. Ben benieuwd of ik Emil na de tweede keer kijken ook irritant vind :)

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>