Dag 3312: Zonder make-up

btfmdn

Je zou zeggen dat ik met mijn 57 jaar zo zoetjesaan wel verstandig zou moeten zijn. Maar ik doe nog steeds dingen die zo dom zijn dat ik me er gewoon voor schaam. Vanochtend kwam ik er achter dat ik voor #FMSPAD een zelfportret moest maken. Op dat moment lag ik met Dotje op de bank. Die ochtend had ik alleen mijn tanden gepoetst en mijn gezicht gewassen en er dagcrème op gesmeerd voordat ik met het prinsesje naar het park ging.

Ondanks dat blote gezicht met een vleugje lichtgekleurde lippenbalsem maakte ik toch een selfie. Maar ja, toen zag ik het resultaat en dat durfde ik toch niet op Instagram te zetten. Waarom eigenlijk? Mijn haar zit een beetje raar, het lijkt wel alsof er een hele lichte slag in zit. Voor die witte haren schaam ik me niet, want die heeft iedereen die verkering en kinderen heeft. Aan haarverf geef ik geen cent uit, maar misschien had ik mijn kapsel even door kunnen borstelen.

Uiteindelijk pakte ik mijn dienblad met make-up en begon te smeren. Binnen een paar minuten was ik klaar en toen kroop ik gelijk tegen Dotje aan die naast Mika op de bank lag te dutten. De foto die ik toen maakte, heb ik direct gepost. Maar toen ik nog eens naar de foto keek, zag ik in dat het onzin was, die hele opmaakpartij. Eerlijk is eerlijk- die make-up haalt echt geen jaren van mijn smoelwerk af hoor. Dus waarvoor doe je het dan?

Bijzonder ijdel ben ik niet en ik ga regelmatig zonder mijn gezicht op te maken met Dotje naar buiten. Voor zover ik het kan inschatten, is nog nooit iemand verschrikkelijk geschrokken van mijn make-uploze gezicht. Er lopen trouwens zelden zwaar opgemaakte vrouwen met hun hond te wandelen. Ja, ik dus wel. Dan sta ik om acht uur met bloedrode lipstick op met een balletje te gooien. Dat slaat nergens op, want Dot maakt het niets uit hoe mama eruitziet.

Dus nu laat ik de eerste foto maar zien, de foto die bewijst dat ik geen cent uitgeef aan botox. Maar waar je wel op kunt zien dat mijn oogleden flink zijn gaan hangen. Daar ga ik ook niets aan laten doen. Mijn moeder wilde dat wel en zij lag al in een ziekenhuisbed toen de arts zei dat hij er niet in geloofde. Ze zou misschien haar ogen niet eens meer dicht krijgen, was zijn commentaar dat op een wel erg bijzonder moment kwam.

Dotje staat er lief op, vind ik. Ze heeft nog uren met haar hoofd op mijn schoot gelegen. En ik zit nu met een opgemaakt gezicht te tikken. Die rommel moet ik er straks weer afhalen en dat vind ik toch zonde van de tijd. Maar ik laat het maar even zitten tot ik straks een plas- en poeprondje achter de rug heb. Gisteren kwam ik een ex-leerling tegen die vanuit zijn werkbusje Prettige jaarwisseling, El! riep. Dus die cosmetica laat ik maar zitten opdat ik nog herkend wordt door mensen die niet standaard iets leuks roepen tegen oude vrouwen.

8 gedachten over “Dag 3312: Zonder make-up

 1. Linda

  Hahahaha nou vind het wel stoer dat je m er opzet..maar dat het gaat hangen is niet zo gek, je moet een foto maken als je omhoog kijkt ;) heb meestal in het weekend ook niks op, ga toch de deur niet uit..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik moet iedere dag een paar keer de deur uit en dat doe ik de laatste tijd steeds vaker met een onopgemaakt gezicht. Ga ik gewoon douchen als ik weer thuis ben.

   Reageren
 2. Cindy

  Ja gek eigenlijk, heb het zelf ook hoor. Ga zelf dus nooit onopgemaakt de deur uit. Als ik vrij ben toch minimaal een BB creme, mascara en lipstick. Denk dat de mensen anders echt schrikken… haha!
  En bij mij begint de zwaartekracht ook wel te werken hoor, heb zelf last van die zakken onder de ogen, vetwallen. Werkt niks tegen, behalve een onderooglidcorrectie.
  En de laatste tijd wordt een groef boven mijn lip steeds zichtbaarder… heel ergerlijk. Erfenis van het roken, maar ook dat ik ouder word. Smeer er nu sinds Lidl dat in de winkel had dat oogserum op, wat op La Prairie zou moeten lijken. Hopelijk kan ik die groef daar iets minder zichtbaar mee krijgen, maar ik vrees met grote vrezen…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We zijn het gewoon gewend, die make-up. Maar de mensen die ik tegenkom, kijken toch meer naar Dotje dan naar mij, dus daar hoef ik het ook niet voor te doen. Misscjien hadden we eerder aan dat oogserum moeten beginnen :)

   Reageren
 3. Pearl

  Ik vind dat je er prachtig en heel natuurlijk uit ziet! Ik moet eerlijk bekennen dat ik me ook elke dag opmaak, eigenlijk uit gewoonte en omdat ik dat mooier vind. Maar ik moet wel telkens tegen m’n jongens zeggen dat ze niet over m’n gezicht moeten gaan als ze me willen knuffelen (ze zijn 20 en bijna 18, dus dat is eigenlijk al bijzonder dat zij nog met hun moeder willen knuffelen). Stom hè?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is voor mij ook een gewoonte, maar ik blijf toch een tikje te ijdel. Heerlijk dat je jongens nog willen knuffelen. Ik mag Mika alleen kussen als ik lipstickloos ben :)

   Reageren
 4. Natas

  Ohhh snap je gevoel zo goed! Kan mezelf niet zien op foto, zo vreselijk!

  Ga gerust de deur uit zonder make-up, soms met alleen mascara en mn wenkbrauwen, maar het liefst met wat meer haha. Als ik een afspraak heb dan besteed ik aandacht aan mezelf. Met kwartiertje klaar dus dat is het probleem niet.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>