Dag 3314: Rust

dav

Zo, de rust lijkt te zijn weergekeerd. Als het straks ophoudt met motregenen, lopen we wel de kans dat er nog wat restvuurwerk afgestoken wordt, maar zo erg als vannacht zal het niet worden. De hele oudjaarsdag hadden we er last van, maar na middernacht barstte het pas echt los. Toen we om vier uur dachten dat het zo zoetjesaan wel afgelopen zou zijn en we naar bed konden, ontplofte er nog een gigantische bom.

Jammer genoeg werd die pleurisherrie niet opgeleukt met sirenes. Want van mij mag dat wel. Mensen hoeven niet gelijk dood, maar ze mogen zich wel rot schrikken. Met een glazen oog en wat minder vingers kan je prima verder leven hoor. Wie mij wel erg hardvochtig vindt klinken, mag op Twitter opzoeken welk vreselijk vuurwerkincident Maarten Ducrot te melden heeft. Nu ben ik niet per definitie een misantroop, maar ik vind dat dieren niet de pineut mogen worden omdat er knalgrage idioten rondlopen.

De jaarwisseling heeft voor ons dus behoorlijk lang geduurd. Gelukkig kon Dotje afgeleid worden met haar knuffels. En uiteindelijk heb ik toch zes uur lang kunnen slapen. Dat is heel wat vergeleken bij de doorwaakte nachten die ik had toen Mika nog klein was.Tja, je kunt je ongelooflijk druk maken omdat je niet uren kunt vegeteren op de bank, maar zo erg was het niet. Met een beetje geluk gaan we nu vijftig vuurwerkloze weken tegemoet. En zonder knallen is Dotje heel rustig.

In eerste instantie vroeg ik me af wanneer ik nou eindelijk kon gaan slapen. Zelfmedelijden ligt op de loer totdat je eerlijk tegen jezelf bent en je realiseert dat bingewatchen ook weleens tot vroeg in de ochtend duurt. Ronald blijft weleens wakker tot het laatste octagongevecht afgelopen is en dat is wegens het tijdverschil meestal het moment waarop andere mensen naar hun werk gaan. Als ze op zondagochtend dienst hebben tenminste.

Voor Dotje was het erg. Ze is niet eens bang voor vuurwerk. Haar ogen bleven helder staan en haar hartslag was niet verhoogd. Ze deed me denken aan de drugshond die eens bij mij op school een demonstratie kwam geven. De vader van een leerling joeg meerdere leerlingen de stuipen op het lijf met zijn Mechelaar die heel intens speurend rondliep. Die zal we niet zo hard geblaft hebben als Dotje, maar toch.

Om half elf ging ik nog met haar naar buiten. Helaas had ze toen al een hele grote plas gedaan in de keuken. Van waarschuwen bij de deur was geen sprake geweest, helaas. Nou ja, een plas is snel opgeruimd. Maar om half elf werd er niet meer geplast, wel deed  ze een nummer twee. Twee keer maar liefst. Dus moest ik om vier uur toch weer naar buiten. Natuurlijk werd er toen opeens weer geknald, maar die plas kwam er.

Eenmaal in bed waren we ze onder zeil en toen de wekker om half acht piepte, zette ik het alarm uit. En werd ik om kwart over toen vanzelf wakker. Dat was eigenlijk heel erg lekker. Dotje vond het ook best. Ze was niet eens teleurgesteld dat we alleen een sanitaire ronde gingen doen. Dat deel ik haar altijd mee en ik weet zeker dat ze me begrijpt. Ze trok niet naar het park en deed twee keer wat ik van haar vroeg.

Toen zijn we weer naar bed gegaan. Ja, echt. Slapen kon ik niet meer, maar ik heb lekker zitten rommelen met mijn telefoon. Uren later gingen we er weer uit, want er werd toch weer geknald. Straks ga ik wederom met haar naar buiten en ik hoop dat we dan in betrekkelijke stilte kunnen wandelen. Morgen is het weer business as usual en gaan we weer naar het park. Met rubberlaarzen aan, want ik denk dat we op een drassig grasveld moeten lopen. In ieder geval kijk ik ernaar uit.

Ronald heeft voorgesteld volgend jaar naar een vuurwerkvrij vakantiepark te gaan. Dat lijkt me wel wat. Dat zal voor Dotje een stuk rustiger zijn. Ze heeft overigens heel wat gemiste slaap ingehaald en ze ziet er heel fit uit. Dat we maar lang plezier van haar mogen hebben. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne, gezellige en schadevrije jaarwisseling meegemaakt en gaat het ook goed met de dieren. Een heel mooi 2019 en ik ben blij dat ik een redelijke kans heb op elf vuurwerkvrije maanden.

sdr

8 gedachten over “Dag 3314: Rust

 1. Cindy

  Ja, we denken exact hetzelde over vuurwerk haha. Incl die sirenes, hier helaas niet gehoord.
  Hier viel het ‘s middags nog mee, “gewoon” wat knalwerk. Maar vanaf 18 uur ging het los, met vuurwerkbommen, de hele avond door. Schijtziek werd ik ervan. Begin 31 december ook echt te zien als de meest hatelijke dag van het jaar.
  Ben 22.30 uur naar bed gegaan. Oordoppen in, slaapkamerraam dicht gehouden. USA pil erin tegen verkoudheid (slaap al dagenlang heel slecht door hoestkriebels) en hiervan kom ik echt in een soort coma. Zo ook nu weer.
  Werd om 0.30 uur even wakker, kat kroop tegen me aan, was angstig. In de verte (door de oordoppen) hoorde ik vuurwerk. Maar meteen weer in slaap gevallen. Tot de wekker ging om 7.30 uur (dan moet kat insuline, anders nog uren doorgeslapen denk ik)
  Had wat in te halen zeg maar. Word heel duf wakker van deze pillen, maar ben morgen nog vrij dus vanavond gaat er weer 1 in.

  Fijn dat jullie ook evengoed de nodige uurtjes konden mee pikken.
  Gelukkig zijn we er idd weer een 50 weken vanaf. En ik ga duimen voor een algeheel verbod… maar dat is kansloos denk ik.
  Grappig, gisteravond ook zitten googlen naar vuurwerkvrije bungalowparken, waar huisdieren zijn toegestaan. Veel stond er nog niet op voor december 2019, maar ik hou het wel in de gaten.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jammer dat je uit je bed moet om de kat insuline te geven. Maar je had er gelukkig al wat slaapuurtjes opzitten. Was blij dat Dotje nog 6 uur heeft kunnen slapen en ik dus ook. Aan het eind van het jaar willen we weg- in de loop van 2019 wordt vast wel duidelijk waar we dan heen kunnen.

   Reageren
 2. Linda

  Hahahaha was gisteren op tv, zo’n heerlijk rustig park!! Hier ook om 4 nog herrie, van gasten die allang het huis uit zijn, maar met oud en nieuw, ‘tering’herrie komen maken en de hele ‘tering’zooi laten liggen..snap echt die ouders niet..begrijp wat je bedoeld, vind het ook altijd rot, dat als ik wil slapen, maar dat dat niet eens kan..daar kan een mens slecht tegen..en vergeet niet, al die vooraf, dat alleen maakt je al moe..we gaan met frisse moed verder ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is hier nu lekker rustig en daar gaan we van genieten. Voor je het weet is het weer december, maar daar denk ik nog maar niet aan. Zelf slaap ik overal doorheen, jammer dat Dotje dat niet kan.

   Reageren
 3. ingrid

  gelukkig is het ergste weer voorbij voor jullie! Hier in NY alleen van 12- 12:30 vanuit 1 locatie vuurwerk, op 3 km afstand. Wij mogen niet klagen!!
  In NL zijn we 1 keer naar een vuurwerkvrij park geweest in Noordwijk geloof ik. Viel tegen want, op het park werd er inderdaad niets afgestoken, maar 100 meter verderop wel door de buren.
  Het jaar erop ergens op de veluwe in een Fletcher Victoria Hotel, dat is een aanrader!! de honden mochten zelfs mee naar het avond buffet! en midden in de bossen. Wel op tijd reserveren hoor.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat zouden ze hier moeten doen- ergens langs de Maas een leuke vuurwerkshow en iedereen oppakken die elders met vuurwerk loopt te stunten. I wish……
   Bedankt voor de tip! Dan gaan we zeker niet naar Noordwijk.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>