Dag 3315: Van de kaart

sdr

Het laatste dat je op de laatste dag van het jaar wilt, is van de kaart raken. Voor Dotje gold dat helaas wel een beetje, al viel het ons op dat ze nergens last van had als we met haar speelden. Dan ligt de focus op een knuffel en dan lijkt ze doof en blind voor de rest van haar omgeving. Het was trouwens een jaar waarvan we rustig flink van de kaart hadden kunnen raken. Misschien is dat ook wel een paar keer gebeurd, maar vooralsnog zijn we er redelijk doorheen gekomen.

Daarom gingen we op oudejaarsdag lekker met Blaze en Dotje naar het strand. Voor de honden, maar zeker ook voor onszelf, om een beetje uit te waaien. We weten dat Blaze dat geweldig vindt en we gingen ervan uit dat Dotje het ook fijn zou vinden. Dat was zo en we waren blij dat we in de auto gestapt waren. Het is ongeveer een half uur rijden naar de Maasvlakte en we kwamen er onderweg achter dat de route anders was dan we gewend waren.

De auto is een paar jaar oud en de ingebouwde navigatie is dat dus ook. We hebben geen update aangeschaft, dus toen we op een gegeven moment naar het scherm keken, zagen we dat we reden op een plek die blijkbaar niet zo lang geleden Noordzee was. Dat is wel gek als je dat beseft. Het is nogal wat, dat je het land wat kunt vergroten. Gelukkig wist Ronald dat er wat veranderd was. Je zal er maar een tijd niet zijn geweest en geen hulpmiddel hebben dat je de weg wijst.

Als mijn moeder een rijbewijs en een auto had gehad, was ze vast pardoes van de weg geraakt. Ze had zeker gedacht dat ze ieder moment het water in zou rijden. Hoogstwaarschijnlijk had ze de auto aan de kant gezet en gevraagd of een ander het zou willen overnemen. Wij keken alleen en vonden het wel erg bijzonder dat er een stukje Nederland bij was gekomen. Vorig jaar zagen we al dat er een en ander aan het veranderen was en nu is het dus af.

We hebben trouwens wel vaker meegemaakt dat de navigatie aangeeft dat we ergens rijden waar geen autoweg zou zijn. Tegenwoordig kunnen we een andere route nemen als we naar Leiderdorp gaan en dan zegt het scherm dat we van de weg zijn. Van het padje geraakt. Gelukkig  heb ik geen man die daardoor van de kook raakt. Hij wist al heel lang dat de weg in aanbouw was en het is geen traject dat een ongeoefende automobilist in de war brengt. Laat staan een man die denkt dat hij heel goed kan autorijden.

En ik ben allang blij dat we niet langer afhankelijk zijn van wegenkaarten. We zijn al gescheiden, maar ik denk dat ons huwelijk nog korter had geduurd als ik had moeten kaartlezen. Dat kan ik absoluut niet. Natuurlijk heb ik het geprobeerd, want ik heb de komst van navigatiesystemen nog meegemaakt. Wat had ik mama graag in de auto gehad toen we in de zee leken te rijden. Niet alleen omdat ze er dan nog was geweest, maar ook om haar lekker te kunnen plagen.

4 gedachten over “Dag 3315: Van de kaart

 1. chucky1012

  Zo dan gelukkig wist hij wel goed dat er iets veranderd was…
  Oh ooit een keer meegemaakt dat er een dagje naar Hulst gepland was. De aankomst was ingecalculeerd…
  Maar helaas duurde het veel en veel langer met de navigatie….
  Ineens was er een omleiding ipv een andere weg.
  Na urenlang hetzelfde rondje te hebben gereden was daar ineens die ander weg en zag ik de meubelzaak…

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wegens een wegomlegging heb ik eens een half uur rondjes gereden toen ik met een vriendin was. Gelukkig zag je de meubelzaak!
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Hahahaha aaach moedertje, je kan/ kon ze soms zo lekker plagen..ik dacht wel te zien op de foto, van de week, dat er allemaal zand ophopingen lagen..dus dat was het..maar goed dat je zo’n slimme vent hebt! ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, het helpt wel dat hij die omgeving goed kent, want we zijn we vaak heengereden met de honden :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>