Dag 3316: Ongebruikt

dav

Wie heeft er nog meer die drang om iets te hebben dat je nooit gebruikt? Dan bedoel ik niet zoiets als kristallen figuurtjes die je opbergt in een vitrinekast om er een paar keer per dag naar te kijken. Nee, ik bedoel iets zoals het paar Moominsokken dat mijn vriendin Elis voor me meenam uit Zuid-Korea. Die sokken zijn echt supercute, ik ben er hartstikke blij mee en ik weet nu al dat ik ze waarschijnlijk nooit zal dragen.

Niet eens omdat ze niet zwart zijn. Je ziet ze niet als ik mijn hondenuitlaatlaarzen draag. Dat zou zonde zijn van de snoezige figuurtjes op de sokken. Deze sokken blijven nog heel lang op de eettafel, pal naast de iMac, liggen. Dan kan ik er naar kijken en ze af en toe aanraken. Nieuwe schoenen mogen eerst een tijdje op mijn nachtkastje doorbrengen voordat ik ze ga dragen. Maar uiteindelijk zien ze de buitenlucht wel. Deze sokken niet.

Overigens heb ik ook een hele verzameling ongebruikte notitieboeken liggen. Waarom ik die nog niet ingezet heb om mijn gedachten in op te schrijven, is zo mogelijk nog idioter dan het sokkenverhaal. Die fraaie notitieboeken heb ik nog niet gebruikt omdat ik ze qua uitstraling niet vindt passen bij de dingen die ik erin zou schrijven. Daarnaast wil ik bepaalde zwartgallige gedachten niet op papier zetten. Ze krijgen daarvoor meer aandacht dan ze verdienen.

Maar nog even terug naar de Moominsokken. Als ik die ga dragen, wordt wat nu zo mooi wit is dus grijs. Moomintroll hoort spierwit te zijn. Eerst moet ik trouwens het kaartje verwijderen en dat vind ik zonde. Ieder weldenkend mens doet dat zonder erover na te denken en ik vind het zonde om weg te gooien. Want de figuurtjes staan er zo leuk op. Ja, je kan wel een stapel Moominboeken kopen en naar de illustraties staren, maar ik vind ze zo leuk op dat glanskarton. Zo, ik begin het nieuwe jaar maar meteen met verklappen dat ik niet goed bij mijn hoofd ben.

5 gedachten over “Dag 3316: Ongebruikt

 1. Linda

  Hahahahaha lekker prettig gestoord! Nou schaam je niet, er zijn mensen die wel gekkere dingen verzamelen met dozen eromheen! :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vast wel :) Bepaald speelgoed is bijvoorbeeld veel meer waard als het nog niet uitgepakt is. Barbies en zo. Maar Moominsokken?

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>