Dag 3317: Voetballen

dav

Van voetballen heb ik absoluut geen verstand. In ieder geval zie ik strafschoppen en kaarten als experts slechts lichte overtredingen constateren. Als het televisiecommentaar boven mijn pet gaat, haak ik al snel af. Doe mij maar de verhalen van die ene commentator die uitvoerig vertelt over de fijne restaurantjes in de plaats waar de wedstrijd plaatsvindt. Als hij weer eens vertelt hoe mooi een bepaalde spelersvrouw is, ga ik meestal even op internet kijken of dat klopt.

Wat maakt het mij uit dat ik niks begrijp van het professionele voetbal- ik ben namelijk al afgehaakt toen ik er achter kwam dat zelfs het pupillenvoetbal aardig verziekt is. Al die ouders langs de kant die stonden te schelden en deden alsof hun Pietertjes de nieuwe Messi of Ronaldo waren. Plus het feit dat de kinderen van trainers die populair waren bij het bestuur altijd uitgenodigd werden voor een KNVB wedstrijd. Zo goed waren ze niet en die ene die de overstap naar het echte werk lijkt te maken was belachelijk getalenteerd. De rest zien we nooit meer terug.

Overigens had Ronald destijds een geweldige keeper onder zijn hoede, iemand met veel talent. Tijdens een wedstrijd met een speciaal team van grote talenten speelde die jongen zo goed tegen de D1 van PSV, dat de hele tribune aan het praten sloeg. Wie was dat keepertje? De keeperstrainer van de Brabantse ploeg kwam zelfs nog naar Ronald toe om te vragen wie er in het doel stond. Die jongen is door de twee verenigingen waar hij samen speelde met Mika nooit uitgenodigd voor een talentenwedstrijd. Daar is Ronald nog altijd boos om. Dat zegt hij weleens tegen die keeper, want dat is Bas die hier regelmatig op de bank zit.

Mijn eigen kind is gestopt nadat er in de kleedkamer iemand rondliep die kinderen veel te hard aanpakte. En dan niet verbaal hè. Dankzij dat akkefietje was het afgelopen. Laatst heeft Mika een paar minuten illegaal meegespeeld met een bierteam van zijn eerste vereniging en hij kwam ontgoocheld terug. Voor het samenspelen met dat team -ik vertel maar niet wat en wie, want dan heb ik zo weer ruzie- had hij vrijgenomen van zijn zaterdagbaantje. Heeft dat korte gastoptreden hem nog geld gekost ook. Hopelijk gaat hij nooit meer voetballen, want ze laten je aan je lot over als je geen Mbappé bent gebleken.

Omdat ik niks van voetbal begrijp en het niet bijzonder leuk vind, ga ik de voetbalplaatjes van Albert Heijn ook niet sparen. Die kregen we laatste weer toen we een paar boodschappen gingen doen en ik bewaar ze maar voor de kapster die de Feyenoordplaatjes van Jumbo destijds ook spaarde. Als ze er geen behoefte aan heeft, haal ik de mooie koppen er wel uit om op de koelkast te plakken. Misschien wil Mika die van de Oranje Leeuwinnen wel hebben. Ooit was hij een beetje verliefd op een TVOH deelneemster en toen hij haar zag, verzuchtte hij Denk je dat ze op voetbal zit, mam?

4 gedachten over “Dag 3317: Voetballen

 1. Linda

  Hahahaha snap er ook niks van, hoor, behalve wanneer de bal in het doel is..en die aanstellerij van sommige spelers, kunnen beter gaan acteren..vroeger, toen ze nog in die te korte broekjes liepen, dat was pas voetbal..wat jammer van Bas, dat ze dat alleen zagen en verder niks mee gedaan hebben.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is jammer dat ze zijn talent niet hebben willen zien. Gelukkig vindt hij het zelf geen probleem. Die korte broekjes…… :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>