Dag 3318: Nieuwe bril

btfmdn

Weet je waar ik ontzettend goed in ben? In het kwijtraken van brillen. De eerste die opeens verdwenen was, moet uit mijn schooltas zijn gevallen, want ik zette het ding natuurlijk alleen op als ik op het schoolbord moest kijken. Maar mijn zusje fietste achter me en die heeft niets zien vallen. We waren ook samen in Denemarken op familiebezoek toen ik bril nummer twee nergens meer kon vinden.

Nu kan ik me voorstellen dat het niet lollig was voor mijn ouders. Een bril kost niet niks en als je nog vier andere kinderen hebt…… Natuurlijk had ik geen idee hoe het gebeurd was. Tegenwoordig kan ik Mika wel wat aandoen als hij voor steeds zegt dat hij ik weet het echt niet, mam zegt. Dat heeft hij dus van mij en ik denk dat zijn vader het ook weleens heeft gezegd. Inmiddels is een derde bril ook foetsie. Dat is een multifocale bril waar ik niet makkelijk aan kon wennen. Ach, het ding duikt wel een keer op. Dan heb ik een back-up.

Jaren geleden liet ik me twee brillen aanmeten. Die kon ik nog best gebruiken, maar eentje heeft nieuwe neuspads nodig. De andere is bijna naar de gallemiezen. Daar ben ik een keer op gaan zitten namelijk. Twee weken geleden werd het ding opgelapt, maar twee dagen erna knalde ik met mijn hoofd ergens tegenaan. Mijn rechterglas werd bijna in mijn oog gedrukt en het montuur was danig uit model. Vervolgens ging ik er nog twee keer op zitten. Gelukkig was de nieuwe bril al besteld.

Het is een onopvallend exemplaar met enkelvoudige glazen, want ik zet mijn bril liever af als ik mijn nagels ga lakken of een boek wil lezen. Daarom hangt ‘ie aan een een touwtje zodat ik de bril niet naast me op de bank leg als ik aan het lezen ben. Dan kan ik er ook niet met mijn volle gewicht op gaan zitten. Met een beetje geluk kan ik weer een tijdje met deze bril doen. Mijn rechteroog was trouwens behoorlijk achteruitgegaan, dus die oude brillen kan ik eigenlijk wegdoen.

Vanaf vanmiddag kan ik nog scherper zien. Dat was ook erg nodig, want ik had regelmatig moeite met het herkennen van mensen die me vanuit de verte tegemoet kwamen lopen. Niet dat zoiets per definitie een ramp is, want zoveel mensen zijn er niet die ik enthousiast begroet. Overigens hoop ik dat ik nu niet meer bij ieder slank donkerharig jongetje denk dat het Mika is. Echt, er lopen hier zoveel rond met hetzelfde kapsel en kledingstijl. Voorlopig kan ik weer alles zien. Maar wil ik dat wel altijd?

10 gedachten over “Dag 3318: Nieuwe bril

 1. Linda

  Hij staat leuk! Je bent ook lekker onhandig, hè hahahaha.. ik zie ook die meiden lopen, die allemaal op elkaar lijken, lang blind haar, skinny jeans enz..je moet echt uitkijken dat je niks roept..maar vind het met het koudere weer ook lastig kijken in de verte, heb dan ook moeite met scherp stellen .

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, meer dan onhandig :) Op dit brilletje zal ik zuinig zijn.Laatst herkende ik Mika pas toen hij een paar passen van me af stond. Heb je een bril nodig?

   Reageren
   1. Linda

    Heb wel een leesbril en kan echt niet zonder..die letters worden steeds kleiner..heb als kind wel een bril gehad en heb een lui oog ;) maar de bril heb ik in de pubertijd afgelaten en heb tijd geleden nog laten testen maar was niet nodig, een bril..m’n goede oog corrigeerde genoeg..maar heb wel last van droge ogen en heb daar zalf en druppels voor, hoort bij de overgang en daardoor kan je ook minder scherp stellen :)

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Kan jij je nagels lakken met je leesbril op? Ik niet- ik kan het alleen zonder bril of lenzen.Dat wist ik niet, dat e overgang no meer ellende met zich meebrengt.

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>