Dag 3323: Longen

dav

Het is heel gezellig om samen te Netflixen, maar het is natuurlijk niet zo fijn dat Ronald al sinds half november niet kan werken omdat hij ziek is. Hij moet begin februari weer naar de bedrijfsarts en tot dan mag er niet gewerkt worden. Er is pasgeleden een tweede röntgenfoto gemaakt en hij heeft vorige week een gastroscopie ondergaan. Van het ene op het andere moment kan je een patiënt zijn die kind aan huis is bij het ziekenhuis.

Vandaag mocht ik mee naar binnen toen hij bij de longarts moest zijn. Terwijl hij met de specialist sprak, zat ik tegen de tweede foto aan te kijken. Tja, wat denk je dan te zien? Dat heb ik de arts laten uitleggen. Hij wilde eerst precies weten wat voor klachten Ronald heeft en daarna werd uitgelegd dat er niets vreemds te zien was op de foto. En dat hij klachten had die niet direct wezen op een ernstige ziekte.

Ronald moest dus een scan laten maken. En toen dat werd verteld, kreeg ik het moeilijk. In de zomer van 2016 moest mama 33 keer bestraald worden. Daarna werd ons verteld dat ze alle nare plekken hadden kunnen verwijderen. Nog geen twee jaar later kreeg ze weer klachten, kwam de diagnose op donderdag en was het zondagochtend gedaan. Waarom hebben ze haar niet eerder gecontroleerd? Van wat er besproken werd, kreeg ik bijna niets meer mee.

Mama is er niet meer- ze kan niet tot leven gewekt worden als ik antwoorden krijg op mijn vragen. Maar het was wel alsof ik een harde klap had gekregen omdat ik niet snapte dat Ronald een scan krijgt die hopelijk uitwijst dat er fysiek niks aan de hand is terwijl mama pas een paar dagen voor haar dood wist wat er mis was. En ja, ze heeft in de tussenliggende jaren zeer regelmatig onderzoeken ondergaan.

Het is voor ons een spannende tijd. Zolang je niet weet wat er precies aan de hand is, haal je je de ergste scenario’s in je hoofd. Laten we hopen dat hij snel opgeroepen wordt voor de scan en dat er niks naars aan de hand is. Dat de klachten te maken hebben met de ellende rondom BAM en het harde werken in de periode na onze vakantie. Dat is ook vervelend, maar het kan erger. Als iemand af en toe een kaarsje voor Ronald wil branden- graag.

23 gedachten over “Dag 3323: Longen

 1. Myrna

  Ik ga een kaarsje branden voor jullie ! Het is zenuwslopend voor jullie , niet te doen. Ik denk aan jullie en het komt goed El!! Dikke knuffel x

  Reageren
 2. Linda

  Jemig wat een gedoe, hè..snap dat je er niks van mee kreeg, je gedachte gaan met je aan de haal..leef met jullie mee, hoor..hoe is hij er zelf onder? Sterkte de komende tijd, zo spannend allemaal en daar hebben jullie nu wel genoeg van gehad.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hij maakt zich natuurlijk zorgen. Als die scan maar achter de rug is en we de uitslag horen…. Hij moet gewoon eens meegaan ‘s ochtends. Blaze meenemen en lekker uitwaaien en genieten van de honden.

   Reageren
   1. Linda

    Nou dat zat ik ook al te denken, maar wilde niet te bijdehand overkomen..maar zou zeker goed voor hem zijn om meer met jou en Dotje erop uit te gaan..straks zeggen ze nog dat ue moet gaan praten ;) kan ie beter met Dotje praten, veel beter!,

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Je mag alles zeggen hoor. En natuurlijk zou het goed voor hem zijn. Dus heb ik het voorgesteld, maar vooralsnog gaat hij er niet op in.

     Reageren
 3. Cindy

  Stress kan veel doen hoor. Weet er alles van, in mei 2017 5 dagen met maagklachten in ziekenhuis gelegen, achteraf bleek het een voorbode van mijn burnout te zijn.
  Hopelijk is het zoiets “simpels” als stress… Vervelend idd, maar niet ernstig.
  En wat een slopende tijd maken jullie mee, ga duimen en kaarsje branden, hopend dat de scan gaat uitwijzen dat er niks zit.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Eerlijk gezegd denk ik dat het stress en uitputting is. Want ik ken hem na bijna 25 jaar erg goed en ik weet dat hij geen goede uitlaatklep heeft. Hopelijk weten we snel meer.

   Reageren
 4. chucky1012

  Het is niet fijn om al die dagen en weken lang etc. te moet zitten wachten in onzekerheid :(
  Ik brand kaarsjes……

  Heel veel sterkte en liefs…..

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Volgende week dinsdag gaat hij voor een CT scan en twee dagen erna komt de uitslag. Dank je voor het branden van kaarsjes, ik weet zeker dat het helpt. Hel voelt in ieder geval goed dat er mensen zijn die meeleven.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>