Dag 3324: Altaar voor Bacchus

mde

Ramptoerisme is een geliefde bezigheid. Niet zelden staan wij in kijkfiles die ontstaan omdat veel automobilisten graag de ellende zien die ontstaat bij een ongeluk. Trappen ze hard op de rem om blikschade en menselijk leed te kunnen zien of zelfs vast te leggen met hun mobiele telefoon. Ronald doet zoiets niet, maar dat neemt niet weg dat hij regelmatig langer onderweg is dan hem lief is.

Ramptoerisme van een ander niveau speelt zich zomers af in de buurt van sluizen. Niet iedereen die op weg is met een boot is handig als het om sluisjes gaat. Zelf heb ik het nog nooit mogen aanschouwen, maar ik heb mensen gesproken die heus een dagje met een klapstoel en een volle koelbox naast een sluis gaan zitten. Om zich rot te lachen om alle echtelijke ruzies die ze op plezierjachten kunnen aanschouwen.

Nou, dan moet je eens bij ons komen als we iets hebben aangeschaft bij IKEA. Ronald is een leuke man, maar hij is geen klusser. Hij houdt gewoon niet van monteren, want veel meer is het niet. Dat doet hij vloekend en tierend en ik zorg ervoor dat ik uit de buurt blijf, want anders krijg ik nog de schuld van het feit dat de bijgesloten aanwijzingen zelden erg helder zijn. Achteraf zegt hij altijd sorry, maar het heeft in het verleden weleens tot nare taferelen geleid.

Wat ik altijd leuk vind om te zien, is het gedoe bij glasbakken. Ze komen per auto of op de fiets, die mensen die vaak belachelijk veel lege flessen te dumpen hebben. Ze kijken bijna zonder uitzondering wat schichtig om zich heen voordat ze de overblijfselen van een lekker avondje slempen in de bak smijten. Een paar keer zag ik zelfs dat mensen een rood hoofd kregen toen ze zagen dat ik tijdens het uitlaten van een hond stond te kijken.

In Spijkenisse is in december meer gezopen dan de gemeente heeft berekend, geloof ik. Je zou zeggen dat ze op 2 januari zorgen dat de bakken snel geleegd worden. Maar ook dat doet men hier niet goed. En dus lijkt de glasbak tegenover de kringloopwinkel wel een altaar voor Bacchus.  Er steekt nog een flessenhals uit de opening en dus is de bak hartstikke vol. En wat doe je als je je lege flessen en sperziebonenpotten niet meer kwijt kunt? Dan zet je de boel gewoon neer bij de glasbak.

Wie onderzoek doet naar het drinkgedrag van de inwoners van dit dorp zou zich hierbij in de handen wrijven. Is er veel bubbeltjeswijn naar binnen gegoten of is men kachel geworden van flessen bier of rosé?  Zelf drink ik bijna niet meer, dus ik zie niet direct wat er in de flessen heeft gezeten. Maar het is niet niks. Van wie zou de gele afvalzak zijn? Is het de oogst van enkele maanden of is het afval van de kerst en de jaarwisseling?

De foto nam ik gisterochtend en inmiddels ligt er nog veel meer. Het ziet er werkelijk uit alsof iemand een flink offer heeft gebracht. Mij valt het in ieder geval mee  dat alles nog rechtovereind staat. Was er geen tuig in de buurt dat de boel omver wilde kegelen? Of was iedereen die dit stilleven zag van mening dat het een mooi aandenken is aan een paar gezellige avondjes? Als je er een paar kaarsjes bij brandt, zou dat wellicht zorgen voor een rijk 2019 waarin weer een fiks aantal flessen soldaat gemaakt gaan worden.

4 gedachten over “Dag 3324: Altaar voor Bacchus

 1. Linda

  Nou dat is ook niet normaal, als het er niet neer in past neem je het toch weer mee terug! Wat als ze er mee aan de haal gaan en de boel kapot gooien..maar ook een fout van de gemeente, niet erg slim!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hier staat ook nog wat glas- potten van pastasaus en een paar bierflesjes. Die neem ik pas mee als ik gezien heb -ik kom er iedere dag langs- dat de bak is geleegd.

   Reageren
 2. Cindy

  Nou, het zou Heiloo kunnen zijn. Hier ook zo erg. Er wordt over het algemeen veel gedronken door mensen vind ik.
  Was er vroeger ook niet vies van hoor, maar de laatste jaren geen druppel meer.
  Maar men heeft wel elke keer commentaar op rokers, vlak de drinkers niet uit… M.i. net zo schadelijk.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik zit net het bodempje van een rumfles bij mijn cola te gieten. Lekker zoet, maar ik doe het niet voor dar gevoel dat ik vroeger zo fijn vond. Eigenlijk vind ik cola niet eens zo lekker, dus ik denk dat dit mijn laatste Cuba Libre was :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>