Dag 3325: Wasknijpers

dav

Mij zul je niet huppelend op de afdeling met huishoudelijke spullen zien rondstruinen. Er zullen vast mensen zijn die precies weten welke vloerwisser ze moeten hebben voor een optimaal resultaat voor hun vloer- ik koop maar wat. Toen ik vaatdoekjes moest hebben, nam ik gewoon eenaantal met een leuk printje. Geen idee of ze het beter doen dan de uni doekjes. Maar ik zie de vrolijk gedessineerde liever, dis zal ik wel extra mijn best doen als ik ze eenmaal per maand in mijn handen neem.

Strijken vind ik leuk, maar ik koop iedere keer een goedkoop strijkijzer. Zo’n peperduur exemplaar zal vast sneller kreukels verwijderen, maar mij boeit het niet. Zodra ik een vers gestreken kledingstuk aantrek, ga ik ermee op een stoel zitten en dan kreukt het vanzelf. Een dikke winterjas zorgt voor hetzelfde resultaat. De hele inventaris van een winkel als Blokker interesseert me geen fluit. Tenzij ik weer op jacht ben naar nieuwe wasknijpers.

Die dingen zijn geen lang leven beschoren. Hier wordt heel veel gewassen en ik heb geen droger. Dus ik moet alles aan wasrekjes of de droogmolen ophangen. Met wasknijpers. En dat luistert nauw. Broeken en hoodies zijn te zwaar voor de meeste gewone wasknijpers. De kledingstukken vallen pardoes op de grond als ik ze met die leuke gekleurde plastic wasknijpers van Wibra vast heb willen zetten. Die zijn goed voor onderbroeken en t-shirts, maar zwaarder moet het wasgoed niet zijn.

Gisteren gingen Ronald en ik weer eens boodschappen doen bij Lidl en daar vond ik deze grote zak met wasknijpers. Eerlijk gezegd viel ik gelijk op die lichtblauwe. De verpakking werd gelijk in het winkelwagentje gesmeten. Diezelfde dag heb ik ze nog ingezet bij het ophangen van twee wasjes. Ze doen het prima. Toevallig ken ik mensen die een kledingstuk met twee of meer identieke knijpers moeten ophangen. Daar heb ik gelukkig geen last van.

Sterker nog, ik hang iets gerust op met totaal verschillende knijpers. En ik heb wel vijf of zes verschillende soorten in mijn wasknijpermand zitten. Hangen is hangen hoor. Als er maar niks op de grond valt, want ik heb een hekel aan stofzuigen en dus ligt er aardig wat stof op de vloer waar de wasrekken op staan. Maar nu ik die snoezige lichtblauwe knijpers in huis heb, wil ik er het liefst al mijn was mee ophangen. Is dat niet absurd? Ja, en daarom ga ik niet terug naar de winkel om meerdere verpakkingen in te slaan. Al wil ik het eigenlijk wel.

7 gedachten over “Dag 3325: Wasknijpers

 1. Linda

  Hahahaha vind het heerlijk in zo’n huishoud winkel en ja, ik weet welke doekjes en vloerwisser het handigst is.. Ieder z’n ding! :)

  Reageren
 2. Pearl

  Ik kom de laatste tijd vrij veel in winkels met huishoudartikelen, omdat m’n oudste zoon (vanaf gisteren) op kamers is gegaan. Hij wil nu een kleine rijstkoker, zodat hij samen met z’n huisgenoten makkelijk rijst kan bereiden. Omdat ik ook op het internet rondspeur, krijg ik op de advertorials onder je weblog allerlei aanbiedingen te zien. Eindelijk zijn die advertenties eens handig voor mij!!

  Reageren
 3. Myrna

  Ik heb nog nooit iets huishoudelijks gekocht voor mezelf voor zover ik me kan herinneren. Ik krijg dat altijd van de oma van mijn kinderen. Zij weet precies wat ik wel eens nodig heb. Mij interesseert het werkelijk geen bal.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>