Dag 3327: Geen parkeerplaatsen

mde

De wijk waarin ik woon is in de zeventiger jaren van de vorige eeuw gebouwd. Destijds waren stedenbouwkundigen dol op zogenaamde bloemkoolstructuren- buurten waarin je zomaar kon verdwalen omdat er veel plekken waren waar geen auto’s konden komen. En waar de nummering rampzalig was. Er staat bijvoorbeeld op een bordje dat je voor nummers 170 tot en met 184 rechtsaf moet slaan. Er zijn veel mensen die niet weten dat de oneven nummers daar dus ook bij horen. Misschien is dat wel logisch. Maar dat mijn achterburen op 360 wonen en ik op 180 snap ik dan weer niet.

Bijna vijftig jaar geleden had niet iedereen een auto, tegenwoordig heeft bijna iedere bewonder, dus ook inwonende kinderen, een automobiel. Wij vormen een uitzondering. Maar er zijn helaas ook mensen die een half autokerkhof voor zichzelf gecreëerd hebben. Het is dan ook niet vreemd dat we ons rot schrokken toen we afgelopen zaterdag thuiskwamen. We reden de buurt in en zagen dat men langs ieder stukje trottoir een auto had gezet. Dus ook op de plekken waar je maar heel even mag staan om bijvoorbeeld een wasmachine uit te laden. Een brandweerauto met haast had zeker tien auto’s geschampt.

Daarom was ik heel bezorgd toen ik zag dat ze de struiken bij het speeltuintje om de hoek hadden weggehaald. Een andere bezorgde buurtgenoot die net als ik erg van groen houdt, had al met de gemeente gebeld. Haar werd verteld dat er in het voorjaar nieuwe beplanting zou komen. Veel fiducie hadden we er niet in. Aan de mannen van de groenvoorziening hadden we ook niets. Zij spraken geen woord Nederlands en ze lachten niet eens vriendelijk toen ik vroeg wat ze gingen doen.

Maar het valt mee. Althans, dat denk ik. Want die mannen hadden aan het eind van de dag op die kale vlakte allemaal takachtige planten neergezet. Het lijkt nog nergens op, maar zelfs ik meen te zien dat het beginnende struiken zijn. Er komen dus geen verse parkeerplaatsen en mij valt dat reuze mee. Over een paar maanden zullen er weer bosjes zijn waaruit op de raarste momenten katten komen. Wat dat betreft is zo’n kale vlakte wel handig, want ik kon dan niet voor verrassingen te staan en Dotje ook niet. Nu nog nieuwe bomen op de plekken waar die prachtige kastanjebomen stonden, want ik ben hier komen wonen om het vele groen. Hopelijk kan ik gauw laten zien dat de omgeving steeds groener wordt.

4 gedachten over “Dag 3327: Geen parkeerplaatsen

  1. Linda

    Hahahahs bij jullie ook al..hier waren ze er vorig jaar ingezet en ze hebben zelfs de hete zomer overleefd..en hier kijken de werkmannen je ook aan of je een rare taal spreekt..dat is dus voor hun ook zo ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>